Translate

Välj språk

En resa från Malmö till Moskva

FaceBookTwitterGoogle+

Jammeh och eländet

Det mest chockerande med alla bomber och granater i Malmö är inte ljudet av detonationerna, utan tystnaden från makten. Den vill få oss att tro att polisen styr staden och att polisen har misslyckats i sitt arbete. Makten vill inte ta ansvar, eftersom alla vet ungefär vem som kastar granater, och att bomber och granater tvärtom är tecken på

en lyckad politik. Makten påpekar att den istället sysslar med det långsiktiga arbetet för välfärden, vilket startar i skolan. I Malmös skolor är det numera infört en ordning, som innebär att barnen kan läsa den svenska grundskolan på arabiska. Frågan uppstår vem makten då skulle tala med. Eller makten hade tänkt fortsätta tystnadens politik? Det verkar ju vara en bekväm sits, om det nu inte hade varit för alla bomber och granater. Eller makten skulle börja tala arabiska? Det betyder ju att det pågår etnisk rensning i Malmö, där platsannonser redan har börjat ställa kravet på kunskaper i arabiska för statligt och kommunalt anställda. På kurserna i svenska delas svensk-arabiska ordböcker ut gratis, medan de slaviska invandrarna får klara sig bäst de kan. Men dumheterna slutar inte där.

Allvarliga, bekymrade män, som inte ens kan försvara barnens hoppkudde, påstår på fullt allvar att vi har oss själva att skylla. Vi köper sprit och cigarretter och göder därmed dem kriminella. Men välgödda kriminella är inget problem, tvärtom är de nog ganska nöjda med tillvaron och ser ingen anledning att planlöst kasta handgranater utan annat resultat än att folk blir rädda. Som makten helt riktigt påpekar i det enda vettiga uttalandet är granaterna ett hot mot demokratin. Det har ingenting med kriminellas inkomster att göra, eller deras uppgörelser. Det handlar om terrorism, och träning inför terrorism, helt enkelt. Denna terrorism är också arabiskspråkig, och på samma sätt som maktens strävan är att folket skall tala arabiska, är terroristernas strävan att makten skall tala arabiska. Projektet kommer att nå framgångar, eftersom granaterna kommer att följas av projekt för att ta hand om dessa potentiella krigare, så att de inte blir riktiga krigare. Men det är de redan. Processen går vidare mot symbios, där makten behöver granater för att demokratin skall hotas, så att makten kan finansiera dem som hotar demokratin med gratis ordböcker, gratis busskort, ja ett gratis liv. Så att det blir mer tid över att träna i handgranatkastning. Makten har i praktiken allierat sig med hotet mot demokratin, och utgör nu sitt eget största hot. Den sista granat som kastas i Malmö, kommer att blåsa bort makten som vi känner den. Då kommer behovet av ordböcker att vara inaktuellt.

Sök