Translate

Välj språk

En resa från Malmö till Moskva

FaceBookTwitterGoogle+

Nyryssar i Novorossija

Det ryska parlamentet har godkänt en förenkling av lagen om medborgarskap i Ryssland. Det handlar främst om ukrainska medborgare, som inte längre behöver söka aktivt utträde ur ukrainskt medborgarskap, utan bara behöver meddela

ryska myndigheter sin avsikt att utträda ur ukrainskt medborgarskap. Miljoner, uppskattningsvis 4 miljoner gästarbetare och ytterligare 3 miljoner invånare i Novorossija, kan nu slippa den nazistiska principen att bara Der Fuhrer, presidenten, kan avsluta eller påbörja ett medborgarskap. De får också chansen till ett värdigt liv i nivå med sina talanger och strävanden, långt borta från förnedringen i Västerlandet som tiggande turister och svartjobbare. På samma sätt får alla NEGRar i Baltikum, dvs icke-medborgare, nu möjlighet att på ett enklare sätt bli nyryssar. Den nya lagen betyder också att alla nyrysssar kommer i åtnjutande av den ryska statens beskydd, precis som i Abchasien, Sydossetien och Transdnestrien. Om, eller när, Ryssland tar steget mot att fullt tillåta dubbelt medborgarskap, finns det ett antal miljoner ryssar i Tyskland och Frankrike, Israel och USA, som står redo att lämna in ansökan. För att inte tala om Centralasien.

Men den aktuella förändringen rör främst Ukraina, där de östra delarna nu blir ryska de facto. Det är självklart att de östra delarna, Novorossija, mangrant kommer att söka ryskt medborgarskap, vilket i sin tur betyder att Ryssland kan erkänna republiken Novorossija och officiellt och med full kraft föra in militärt skydd.  Västerlandets etniska rensning får ett slut och Nazi-Ukraina kan bli en amerikansk militärbas i likhet med Irak, Afghanistan, Baltikum och Sverige.

Ukraina, en gång Europas kornbod, hemland för ryska klassiska författare, tillflyktsort för Europas judar under 1800-talets antisemitism och 1900-talets förintelse, rymdindustrins vagga, ett land i mångt och mycket skapat av ryska revolutionen 1917 men också revolutionens skapare, lärde inget av denna historia, utan försökte upprepa den. Denna gång blev resultatet deindustrialisering och avfolkning, Bismarcks gamla dröm, som upprepades med fradga i mungiporna av Pilzudski och Hitler, Brzeszinski och Merkel. Men historiens list är större än galna drömmar, och den etniska processen går vidare som alltid. Nytt liv gjuts i döda ukrainare, som går vidare i historien som nyryssar.

 

Sök