Translate

Välj språk

En resa från Malmö till Moskva

FaceBookTwitterGoogle+

Sex 1917

Den 19 december 1917 undertecknade Lenin lagen Om familjens avskaffande, lagen Om äktenskap och barn samt lagen Om avskaffande av straff för homosexualism.

Den sexuella revolutionen i det sovjetiska Ryssland var en logisk följd av den klassiska kommunismen. Marx och Engels talade om

den monogama familjens förfall och frigörandet av alla sexuella behov i den fria kärleken. Staten skulle ta hand om barnens uppfostran. Trotskij utarbetade en teori om relationerna mellan könen. I ett brev till Lenin skriver Trotskij att "det sexuella förtrycket är den viktigaste aspekten av förslavandet av människan. Så länge detta förtryck finns, kan inte verklig frihet råda. Familjen är förlegad". Lenin svarar att "alla förbud rörande sexualiteten måste avskaffas. Suffragetterna har rätt: till och med förbudet mot enkönad kärlek måste hävas".

Den sexuella revolutionen rullade vidare i stora Pride-parader över Röda torget, upphetsade, nakna människor med röda axelband ropade att revolutionen hade gjort slut på skammen, och Lenin gladdes särskilt åt den lesbiska paraden. Paraden i Moskva leddes av den polske juden Karl Radek, Lenins favorit och en erkänd snuskhummer. Hela Ryssland var i upphetsning, och alla uppmanades att delta i frigörelsen. Nakna talare ropade Bort med skammen, bort med falskhet och lögn. Kommunister behöver inga kläder, vi är solens barn! 

Människorna började leva tillsammans i kollektiv med gemensamt kök och gemensamt sexliv. Av någon anledning kom det att kallas Svensk familj. Inga par fick bildas, då fick man inte vara med längre. Graviditeter välkomnades inte heller, det skulle bara avleda uppmärksamheten från byggandet av det nya samhället och den ljusa framtiden. Alla nyfödda lämnades över till barnhem.

Kvinnorna nationaliserades och församhälleligades. Runt om i landet började kommunisterna dela ut fullmakter att socialisera kvinnor. Härmed intygas att kamrat NN har rätt att ta sig 10 kvinnor i åldern 16-20 att socialisera, kunde det stå. Kommunisterna bildade ett ungdomsförbund, där den första punkten i stadgan löd: "Varje kvinnlig medlem måste ge sig åt manlig medlem på dennes begäran, om den manlige medlemmen har betalat partiavgiften." Det blev också på modet att ungdomsförbundet anordnade obligatoriska studieträffar, där kvinnorna skulle "prövas".

En våg av våldtäkter gick över Ryssland. Domstolarna överhopades med mål, där kommunister anklagades för att ha våldtagit vanliga medborgare. Kommunisterna dömde de sina å det strängaste till avrättning, och det fanns kamrater som ropade om besinning. På konferensen Social hygien 1924 varnades för att den fria kärleken hade missförståtts.. H.G. Wells var i Moskva vid den här tiden och såg att sex var en enkel sak i kommunismens land, mycket enkel.

I början av 1930-talet kom Stalin till makten. Han gjorde slut på denna omoral och återinförde familjeidealet tillsammans med monogamin. Homosexualitet mellan män (?!) blev åter ett brott, senare en sjukdom. 

 

 

Sök