Translate

Världens bästa idrottsnation

Det är mycket häxjakt i vår tid, både här hemma och ute i världen. Häxjakt är någonting som innehåller anklagelser utan grund, utan bevis, när påståenden rakt ut i luften blir ”uppgifter”, som

blir ”fakta”, som blir ”bevis”, som i sin tur styrks av påståenden. Förr var det antropologer som studerade primitiva samhällen för att reda ut hur de fungerar och varför de anordnar häxjakter, men idag är detta fullt allvar i världspolitiken. Människor avskedas från sina poster på löpande band i till synes juridiskt komplicerade industri- och handelssamhällen, och till skillnad från de primitiva samhällena är det här fråga om häxor som jagar befolkningen, inte tvärtom, som man kunde tro. I den olympiska världen fullbordas nu en gigantisk häxjakt på samma premisser och med samma grundläggande drivkraft: avundsjuka. Medicinmännen talar vodoospråket och pekar ut en hel nation, världens bästa idrottare, som fuskare. Utan ett endaste bevis, förutom att de talat med onda andar och sett tecken i skyn. Och alla hänger på för att inte följa med i häxjakten som offer. Men det är just vad de är, offer. För sin egen dumhet, feghet och aningslöshet. Utan att sätta sig in i frågan det minsta, är de övertygade om att det finns tydliga bevis. Inte en enda, tror jag, journalist eller idrottsman eller idrottskvinna har påpekat det uppenbara faktum att inga bevis har presenterats, och ingen begrundar det faktum att det handlar om hundratals idrottare, ibland i sporter där doping inte är aktuellt. Alla vet också att flera av de nationer som utan grund pekar på den utvalda nationen har satt i system att producera astmatiska idrottare eller till och med narkotikaberoende olympier, men det är häxjaktens och vodookonstens signum, att den som blir anklagad inte kan försvara sig och den som anklagar har ett ointagligt övertag. Men det gäller bara i häxkonstens värld, för i idrottens värld är Ryssland bästa nation. Det gäller nu också för lag och rätt, där Ryssland genomgick häxjaktens stadium på Stalins tid och numera inte bedriver juridik baklänges. 

På ett högre plan gläds jag åt denna utveckling, då den förmodligen slår upp ögonen på ryssarna, så att de inser vem de har att göra med. De ryska illusionerna håller på att spricka och drömmarna om det goda livet kan kanske för första gången bygga på ryska ideal och idéer. Då kommer Ryssland vid nästa OS att slutgiltigt krossa det primitiva samhällets medicinmän och häxor. För hur dessa än försöker vrida och vända på både provrör och verklighet, innehåller dessa ovedersägliga bevis, till exempel på vilken nation som är den bästa i ett spel, där medelmåttorna nu får en chans att glänsa. 

Vinaora Visitors Counter

1962369
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
4927
5410
21950
1900700
93644
181156
1962369
Your IP: 46.229.168.144
2019-07-17 17:39

Sök