Translate

Rörig säkerhetspolitik

Sverige har särskilt drabbats av den nya tidsanda som grundar sig på att den intellektuella nivån i politiken har sjunkit till oanade nivåer. De politiska idioterna är ivrigt påhejade av medias infantila analytiker och experter, vilka tycks tro att

påståenden ur tomma luften har någonting med analys, logik eller faktabas att göra. Det nya i denna antiintellektuella, milt sagt, sysselsättning är att påstå att den andre gör just det som man själv håller på med. Det kan gälla doping, där hela västvärldens idrottsmän är antingen narkomaner eller astmatiker, medan friska ryssar dopingförklaras utan ett enda bevis. Den enda anledningen till att dessa tricks går hem är att västerländska byråkrater är till antalet fler i internationella idrottsorganisationer. Det är en parodi på demokratiskt beslutsfattande att det som de flesta påstår är sant, blir sant. I vetenskapen kallas detta paradigm och betyder att det de flesta tänker är sant. Stora upptäckter beror då på att paradigmet faller samman.

Det finns betydligt allvarligare frågor, nämligen krig och fred, där denna dumhet har kommit till tydligt uttryck. Rättare sagt handlar det om ekonomi, men när hönshjärnorna härskar i paradigmet blir det allvar till och med av fredliga rör. Analytikerna i lokalblaskan kallar det en seger för sunda förnuftet, dvs paradigmet står kvar. Det påstås att ryska rör är en säkerhetspolitisk fråga, och därpå bryter regeringen mot grundlagen och tar över det ekonomiska beslutsfattandet i kommunerna. Allt för en fix idé om att ryssar har andra planer med rören. Som bakgrund tas lika tomma påståenden utan fakta- eller bevisbasis om rysk aggression, medan den egna aggressionen med socialbidragsfinansierade terrorister i Syrien och provocerande militära flygningar längs den ryska gränsen (utan transponder) samt truppsammandragningar ett par mil från St Petersburg, inte omtalas. Särskilt tyst är det om att det finns svensk trupp som deltar i massakern i Mosul, där barn och kvinnor utsätts för krigsbrott i skolor och sjukhus i samma idiotiska paradigm, som var en lögn redan när det startade i FN för drygt tio år sedan. 

Inte ens fd diplomater kan tala ur skägget, där det påstås att rysk trupp har gått in i Georgien, vilket helt enkelt inte är sant. Det var georgisk trupp som gick in i den fria republiken Abchasien, och jagades ut av ryska fredsstyrkor. Det är inte heller sant att Ryssland har intressen, som går utanför den egna gränsen. Men det betyder inte att landet tänker stillatigande tolerera statskupper i grannländer, finansiering och ideologiskt stöd åt terroristorganisationer eller kärnvapensystem vid sin gräns. Men det förstår inte människor, varken diplomater eller journalister, om de arbetar i ett paradigm med idiotismens förtecken.

Ännu dummare blir den här röran när vi vet att Finland och Tyskland kommer att ta hand om rören och att projektet kommer att bli ekonomiskt framgångsrikt för alla parter, särskilt för Sverige, som får den ryska gasen i import från Tyskland. Om nu ryssarna också skulle begagna sig av det lågintellektuella paradigmet och förklara svenska statliga affärsintressen i landet för persona non grata, skulle både svensk metall- och skogsindustri, det som finns kvar tack vare Ryssland, falla ihop som korthus. Potentiella stridspiloter i SAS skulle portas och IKEAs skogsavverkning inte långt från NATO-baserna i Baltikum skulle bedömas som krigsliknande handling.

Men nu är ju ryssarna inte idioter.

Vinaora Visitors Counter

2413149
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
5610
9617
67077
2275133
138016
223797
2413149
Your IP: 157.55.39.182
2019-09-15 13:04

Sök