Translate

Turbinturbulens

Putin är docent i ekonomi. Strategisk planering i råvaruindustrin och omvandling av utvinning till förädling var hans tema under studierna. Nyckelproblemet var

förlusten av Ukraina och Baltikum som transportleder vid Sovjetunionens fall. Båda områdena snyltar fortfarande på Ryssland och är helt beroende av de ryska dollarflödena. I 20 år har Putin envetet byggt vidare på idén att frikoppla Ryssland från alla snyltarländer, där Polen i skymundan spelar en lika stor roll som Ukraina. Den dag de här länderna kan ignoreras helt, har Ryssland befriat sig slutgiltigt från det sovjetiska förtrycket och kan träda fram också som en ekonomisk stormakt. Den materialistiskt orienterade analytikern kan lätt se att både Ukraina och Syrien är delar i det ekonomiska krig som följer av Putins planer. Det vill säga att USA och EU startar krig i Syrien och Ukraina för att förhindra ryska gas- och oljeledningar att dras eller dras tillbaka. Det är troligen också så att Putin gick in i kriget i Syrien för att förhindra att en gasledning drogs från Katar över Syrien till Turkiet och EU - under amerikanskt överseende. Det är också så att världens rikaste skifferolje- och gasfält finns i östra Ukraina och att det skulle vara en lottovinst att förjaga alla människor och gräva upp hela Novorossiya - under amerikanskt överseende. Det är därför inte så konstigt att Putins strategiska planering får både USA och EU att slå vilt omkring sig, så till den grad att de nu börjar puckla på varandra. Det de inte förstår är att även denna hysteri ingår i Putins strategiska planering. Tyskland vill straffa Siemens för handel med Ryssland, där de tyska turbinerna byggdes om för att passa in i ryska förhållanden på Krim, frihetens handelsblockerade halvö, vilket tvingar Siemens att ställa in samarbetet med Ryssland. Importsubstitutionen inleds i Ryssland. Kineserna knackar på och frågar om de kan hjälpa till. ABB, som är ett schweiziskt bolag och därför kan arbeta sanktionsfritt, gnuggar händerna.

Under tiden råder kaos i Washington, för de har inte fattat ett dugg av strategisk planering. I sitt storhetsvansinne stiftar den liberala härskarklassen amerikanska lagar som skall gälla i och för hela världen, tänker de sig, och är riktade enbart mot de ryska planerna. De ser spöken mitt på ljusa dan i sin aningslöshet. Men även det ingår i planen. Det är en specialitet från KGB att få människor att agera just så som dessa människor är rädda att de ska bli påverkade att agera. Kaoset i Washington beror på att människorna i Washington tror att de är utsatta för ett angrepp med målet att skapa kaos. Höjdpunkten kommer när de här människorna i Washington tror att de har lyckats undvika kaos och skapat en stabil ordning. De blickar ut över kaoset i världen och pustar: Se, vilken ordning vi har skapat!

Förra gången USA stiftade världsomspännande lagar mot Ryssland och Siemens drog sig tillbaka från Ryssland var 1913. Året därpå gick Tyskland i krig mot Ryssland och USA sände snart invasionstrupper till Ryssland. Den gången föll Ryssland offer för strategisk planering. Det är nu Västerlandets tur.

 

Vinaora Visitors Counter

2413149
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
5610
9617
67077
2275133
138016
223797
2413149
Your IP: 157.55.39.182
2019-09-15 13:04

Sök