Translate

MMM

MMM var en finanspyramid i 1990-talets Ryssland som ruinerade tiotals miljontals ryssar genom att sälja in värdelösa "aktier" med löften om fantastisk avkastning, där tillväxten tryggades genom att nya deltagare gick med, inte på grund av vinstskapande i verksamheten. Det är ungefär som

Sveriges bruttonationalprodukt idag, där BNP ökar så snart nya deltagare dras in i pyramiden. Migrationsverket, socialen och alla möjliga organisationer ökar produktionen av tjänster, vilket betalas med stigande priser på det mesta, det senare ett faktum som makten försöker dölja med avancerade beräkningar av inflationen ner mot 1-2%, när den i verkligheten är tio gånger högre. De pengar som tryck tas om hand av dem som bygger och hyr ut asylboenden, anordnar kurser och utbildningar eller av korrupta mellanhänder. Flyktingpolitiken i EU är en gigantisk bubbla, som vi alla lever i och som bokstavligt talat kommer att explodera. Ur en bubbla finns ju ingen annan utväg, och frågan är bara när väljarna slutar hjälpa till att blåsa.

Det är kanske inte så konstigt att den här politiken har fått sina främsta symbolgestalter i tre kvinnor, Merkel, Moghierini och Margot, vilka samtliga på ett irrationellt sätt driver en politik, som är helt besatt av det ryska "skräckväldet", "aggressionen" mot Syrien och som ett yttersta tecken på vansinne påstår att Putin befinner sig "i en annan värld". Vid närmare eftertanke kan påståendet bejakas, det gör han ju, men långtifrån på det sätt Merkel menade. Det märkligaste med den här politiken är att den får stöd bland väljarna, trots att likhögarna bara växer. Det är en sorts asketism i kombination med tårfylld masochism, där alla tror att damernas tårar, senast hos en hysterisk Moghierini, kommer sig av att politikens offer ligger blodiga, när det helt enkelt är rädslans tårar. Kanske gick insikten så långt att hon insåg att hon kunde ha varit bland offren. Och det är ju inte meningen med den här politiken. Hon är så begränsad i sin bubbla, så irrationell i sitt tänkande, så infernaliskt dum att hon inte förstår att kriget mot den muslimska civilisationen, som de här damerna delvis har varit med om att starta, helt säkert underhåller och stödjer, sakta men säkert kryper närmare. Hon och de andra i MMM tror att det i civilisationskrig går att skilja ut goda och onda individer - vi fortsätter importera goda, men skall sålla bort dem onda! -, och i sin enfald tror det att de skall komma undan genom att lägga skulden för oron i världen på Ryssland, det enda europeiska land som har lösningar på migrationskrisen och kraft att försvara den europeiska säkerheten. Men MMM öppnar slussarna mot det muslimska mörkret med denna moralens apartheid och stänger dörren mot Ryssland, för MMM kräver fler deltagare. MMM i Ryssland sprack när de senast välkomnade förstod att de inte skulle få utdelning och vågen rullade åt andra hållet, när fler och fler förstod att pengarna redan var uppdelade mellan dem som satt överst. Det mest absurda var att den ryska staten fick skulden för att den slog till mot bedrägeriet och framför allt skattefusket. Det fanns nämligen ändå, trots all rationalitet, miljoner som ville tro, rättare sagt inte ville tro att festen var över och hade slutat i en mardröm. Men MMM slutar alltid i en mardröm.

 

 

 

Vinaora Visitors Counter

2224545
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
7165
2629
44246
2123649
173209
182611
2224545
Your IP: 46.229.168.131
2019-08-24 23:20

Sök