Translate

Containment

När Putin presenterade de nya ryska raketerna gjorde han anmärkningen att "containment" hade misslyckats. George F Kennans idé om att "contain", hålla tillbaka, kommunismen var dock ingen

militär taktik, han avsåg ett tillbakahållande mer i mentala termer. Men containment missupfattades som en militär tanke och blev ett med det kalla kriget, som inte heller det var en term som Kennan hade något med att göra. Kalla kriget kommer från George Orwell. Men så är det med tankar och ord att de flyger iväg och omkring och kan landa var som helst. George F Kennan var mannen som blev berömd för att han kände Ryssland bättre än sitt eget land, och han uttryckte sin besvikelse med amerikansk utrikespolitiks militarisering och utvidgning av Nato till slutet. Därför gjorde han aldrig riktig karriär i den amerikanska utrikespolitiken, trots att han var det utrikespolitiska tänkandets klaraste hjärna. Den amerikanska utrikespolitiken kom att hamna i händerna på en galen polack och en betydligt mindre skarpsint jude, vilka drev USA in i Vietnam, Jugoslavien, Irak, Afghanistan, Libyen, Egypten, Syrien och gjorde USA till en supermakt som aldrig lyckats vinna ett krig. Inte ens det kalla.

Kennan avslutade sitt långa telegram om contaiment med varningen att om Västerlandet inte lyckades med en politik enligt de premisser han stakade ut, skulle Västerlandet, och framför allt USA, förvandlas till just det system, som måste hållas tillbaka. Man behöver inte vara Kennan för att se att just detta har skett. Den kommunistiska ideologin var från början ett västerländskt, barbariskt tankesystem. Historieskrivningen i Västerlandet brukade - och gör det fortfarande - hävda att ryssarna förvanskade kommunismen, dvs förstörde den goda idén. Det fanns intellektuella som vägrade se kommunismens dåliga sidor för att hålla kommunismen levande, och den andra halvan av de intellektuella såg kommunismens barbari, men drog slutsatsen att det var ryssarna som raserade samhällsexperimentet. Globalismen är ingenting annat än tanken på världsrevolution. Idag heter kommunismen postmodernism.

Ryssarna räddade också kommunismen, och de fortsätter envist att motsätta sig en jämförelse, för att inte tala om likställande, mellan kommunism och nazism. När det gäller antal döda var kommunismen värre än nazismen, även om vi bara räknar den ryska kommunismen. Det hävdas inte sällan att högerpopulismen och rasismen, dvs nazism, är på frammarsch, men kommunism i dess vidare bemärkelse, dvs globalism och (jäm)likhet, där vissa är kallade att hjälpa andra, som inte förstår bättre, lever i högsta grad. Det är en gåta hur ett helt Västerland, som gjorde allt för att hålla tillbaka kommunismen över hela världen, och sedan utropade sig till segrare i striden, i samma ögonblick tog till sig frälsarideologin som grävde en grav för 60 miljoner (!) sovjetmedborgare. Det nya proletariatet kommer från Mellanöstern, och globalisternas omsorg om offren grundar sig i samma förakt för de rika i denna del av världen, där omsorgen om de flyende fattiga är samma täckmantel som kommunisternas öppna hjärtan för proletärerna. Grundstenen i denna ideologi är en förvrängning av rättvisan, där de olyckligas olycka skall delas av de lyckliga, medan de som intet har, skall ha allt. De förtryckta skall nu förtrycka de forna förtryckarna. 

Ryssarna räddar kommunismen av sociala skäl och på grund av segern i kriget. Den ryska kommunismen, liksom den kinesiska, skapade en skola, en sjukvård, en social rättvisa och en självständighet för landet som är värda att inte glömmas. Jämlikhet, dagis, pension, semester och andra sociala välfärdsmoment slank igenom containment och blev värdefulla inslag i västerländska socialstater. En hel rad länder i både Mellanöstern, Afrika och Europa fick frihet och självständighet tack vare den ryska kommunismen. Muslimska länder som varit ockuperade och förslavade i 200 år fick sin frihet. Tack vare ryssarna. Eller var det kommunismen? Containment misslyckades längs hela linjen. Nu är denna politik också ett militärt misslyckande tack vare de ryska raketerna. Just som Kennan förutspådde, när han beklagade den militära tolkningen av containment. Men det var ingen som lyssnade. Dags att lyssna, som Putin sade. Kennan hade hållit med.

 

Vinaora Visitors Counter

2471834
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
6699
9018
64295
2346072
196701
223797
2471834
Your IP: 46.229.168.146
2019-09-21 03:34

Sök