Translate

Inga terrorister, bara malmöiter

Den malmöitiska terroristplanens högkvarter, Lunds universitet, har skyndsamt försvarat smutskastningen av en rapport från 2009, då det inte var läge att tala högt om sådana ting, där hotet mot demokratin och det svenska samhällets värderingar diskuterades. Terrorcentrums nyttiga idioter hittade nämligen några fel i referenserna, det i särklass vanligaste tricket för att sålla bort misshagliga i universitetsvärlden. Som om

referenser skulle ha någonting med tankekraft eller vetenskaplighet att göra. Att så inte är fallet visar idioternas egen undersökning, som - hör och häpna - har genomförts utan anslag. De här lärda personerna har på fritiden slitit för att undersöka islam i Malmö och Lund på ett vetenskapligt sätt. Så kommer de också till epokgörande slutsatser.

Argumentationen inleds med ett beklagande av det faktum att islam som religion inte är populärt i anslagsvärlden, vilket betyder att de här människorna beklagar sig över att det inte är intressant att känna till religionen islam. Det är det inte heller, naturligtvis, mer än för dem troende. Islam är intressant för vad den leder till, de empiriska resultaten. Att empirin då har fastnat vid säkerhet och terror säger nog mer om islam än om dem som delar ut anslag. Att Lunds universitet då skulle sysselsätta sig med fördjupade studier i islam luktar terrorplan. Sedan presenteras den kostnadsfria rapporten, som föga överraskande drar slutsatsen att de muslimska föreningarna i Malmö och Lund inte har något med terrorism eller jihadism att göra. Islam blir i rapporten ett slags hinna över staden som kan inrymma det mesta, till och med fotboll. Den kan till och med predikas på svenska, och vore det inte för människors fördomar och förutfattade meningar, skulle islam vara en väl integrerad idé i det malmöitiska och lundensiska samhället, förmodligen under upplyst ledning av universitet och högskola. I detta instämmer de muslimska församlingar som författarna talat med och för sig fått berättat att församlingarna tar avstånd och känner stor oro för att integrationsprocessen går så trögt, vilket är de oförstående myndigheternas fel. Mer islam till myndigheterna, tycker både gratisjobbande författare och gratislevande muslimer är självklart. 

Det är en ironi och en lustig bild av det svenska samhället att sådant här dravel presenteras på förstasidan samtidigt som en turkisk jude och svensk minister tvingas avgå efter närmare studier av dem åsikter som florerar i den miljö där socialt avancemang, anslag och fallskärmar kan nås. På Lunds universitet och i Sveriges regering. 

 

Vinaora Visitors Counter

648991
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
4853
8010
21160
603764
62650
52511
648991
Your IP: 54.166.160.105
2018-06-21 23:27

Creative Contact Form

Kontakt
Fråga på