Translate

Mumintroll i Svammeldalen

ÖB har återigen uttryck oro för sin och andra makthavares sommarhus på Gotland och sagt att han skulle vilja ha numret till det ryska försvarsdepartementet, om det skulle hetta till vid den ryska gränsen, där svenska plan härjar utan transponder i det nya samarbetet med NATO. ÖBs svammel om hotet mot Gotland och det aggressiva försvaret från rysk sida antecknas och publiceras av alla mumintroll som samlats i dalen för att mingla med makten. Ingen får veta att ÖB själv avbröt kontakterna med det ryska försvarsministeriet och ingen får såklart reda på att de svenska stridsplanen och NATOs övriga plan är dubbelt så många som de ryska eller att samtliga flyger utan transponder. Den största hemligheten är att Finlands president mötte Putin och bad honom slå på transpondrarna över Östersjön, vilket Putin gav order om nästa dag. För detta fick Finlands president utstå mycket kritik i svenska media, ja alltså att han talade med Putin. Att de, som den finländske presidenten sade, är efter sin tid, är så sant som det är sagt. Vad han egentligen menade är att de inte har och inte vill ha kontakt med verkligheten. Det är betydligt trevliga och enklare att svamla med mumintrollen.

Det ryska militära strategiska tänkandet nuddar inte ens vid Gotland, ÖB och trollen kan sova lugnt på sin ö. Rysk militär kommer i en tänkt konflikt att inta Malmö, som dels ligger strategiskt välplacerat mot kontinenten, dels har en hel armé av femtekolonnare, som hatar Västerlandet i djupet av sin själ. I staden finns också en hel del folk från Balkan med sympatisk inställning till Ryssland, så förmodligen är Malmö den mest ryssvänliga staden i landet. Inte om du frågar i de berömda anonyma enkäterna, men när det kniper till och ryska landstigningstrupper väller in i hamnarna i Trelleborg, Malmö och Landskrona, understödda av ubåtar i Öresund och flyg från Kaliningrad, 20 mil från Malmö. Från ubåtarna i Öresund kan ryssarna på ett bekvämt sätt förvandla Stockholm till grus, medan Malmö återfår sin storhet som fartygsbas i Västra Hamnen. Femtekolonnarna får bra jobb och integreras snabbt i den ryska försvarsmakten, medan stockholmsingenjörerna, som inte ens kan bygga en biljettautomat eller koppla upp kollektivtrafiken, tvingas fly till Gotland, ja eller Baltikum, som dock skulle tveka att ta emot så många flyktingar, särskilt med tanke på baltutlämningen. Fast Reepalu skulle nog få asyl, så mycket som han gjort i Malmö för att hämnas.

Mumintrollen i Malmö skulle säkert skriva engagerande ledare i Mellanösterns största tidning om den nya integrationen i staden, där chefredaktören skulle inviga en staty av en barbröstad Putin på Stortorget. Den ryska staben skulle ju placeras i Rådhuset, så det gäller för redaktörn att välja sin plats och sina ord, som alltid. I gränden bakom skulle den ryska hörnan i Petrikyrkan byggas ut med fler ikoner och snart omfatta hela kyrkan, och klockan skulle klämta för fred och frihet i det nya Malmö. I den slitna slummen från en glömd industritid skulle gas- och oljeanlägningar byggas för exportindustri mot EU, som Malmö självklart skulle lämna så snart de första 10 000 jobbannonserna publicerades.

Det skulle säkert bli mycket svammel om ryska hot, integrationsproblem och engagerande journalistik bland mumintrollen i den gotländska dalen, om den ryska militären förverkligade sina strategiska planer.

Vinaora Visitors Counter

648991
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
4853
8010
21160
603764
62650
52511
648991
Your IP: 54.166.160.105
2018-06-21 23:27

Creative Contact Form

Kontakt
Fråga på