Translate

Hot, hat och fegt försvar

Det gäller att hålla tungan rätt i mun i våra dagar, och framför allt gäller det att hålla huvudet kallt. Den traditionella västerländska fascismen pyser och fräser, hot och hat bubblar och kokar. Tyskarna har för tredje gången på 100 år byggt upp ett imperium, som för tredje gången på samma tid står inför

avgrunden. För tredje gången manar de fram ett hot från öster som inte finns för att dölja sitt etnofobiska imperiebyggande. Det är alltså samma misstag som upprepas återigen, där England och Frankrike antingen drar sig tillbaka eller trängs bort till den lilla nationens status, medan Tyskland tar steget fram med hjälp av Polen, Baltikum och Sverige. Skillnaden den här gången är att Italien inte vill vara med och Spanien tvekar. Italien kämpar den här gången för livet mot den påtvingade immigrationen och för den nedlagda handeln med Ryssland. Inte så få italienska företagare har bosatt sig i Ryssland för att kunna sälja sitt vin och sin ost, och intresset för handel med Krim är stort. Marion Le Pen, systerdotter till Marine Le Pen, har också varit på Krim med en fransk handelsdelegation för att tala för vin och ost, men de nordeuropeiska imperiebyggarna marscherar vidare ut mot högerkanten. Det är här den inledande meningen får sin betydelse, för den imperiebyggande berättelsen säger att Le Pen, Ryssland och den inhemska och importerade extremismen har ett samband med dessa kodord. Allt annat är våldsbejakande propaganda. Den totala berättelsen, den hittills förhärskande, säger att imperiebyggets misslyckande - för tredje gången! - är de goda krafternas fel. Den ryska och franska patriotismen sägs vilja splittring av landet och att de därför stödjer den västerländska extremismen, medan terrorismen har samma mål. Det är då en märklig logik att skuldbelägga människor och länder som inte har ett dugg med imperiebyggandet att göra. Det finns inget samband mellan europeisk höger och rysk patriotism, eller fransk, och det finns då rakt inget samband mellan terrorism och patriotism. Terrorister skjuter inte poliser för att göra sin värsta fiende till president, terrorister skjuter poliser för att sprida skräck i det samhälle, rättare sagt imperium, som bygger sitt imperium på att tvinga människor på flykt. Förra gången utrotade de semiter, denna gången föder de dem. Men resultatet är detsamma: hat. 

Förutom dem som anlägger ett ganska lagom förakt grundat i goda argument mot imperiebyggarna, finns det ett rasande hat längre ut på kanten. Det är lika intensivt som den svenska regimens hat mot det demokratiska och fria Ryssland. De mobiliserar på samma sätt sina styrkor för att provocera utanför journalisters och forskares hus, precis vid tomtgränsen när barnen ska gå till skolan. I en beprövad taktik gör hatarna god min och vänligt leende och säger sig inte förstå varför journalister, forskare och imperiebyggare känner sig hotade. De frågar fridfullt om det inte är överenskommet om rörelsefrihet och yttrandefrihet i detta imperium. Jomenvisst, svarar forskarna och journalisterna, men inte för dem som hatar imperiebyggande, för de förnekar ju själva dessa grundläggande värden. Inte alls, svarar hatarna godmodigt, vi är på samma sätt som ni för rörelsefrihet och yttrandefrihet. För oss. Precis som ni är det för alla imperiebyggare.

Den här dumma leken har nu börjat få intressanta konsekvenser, som motsäger de flesta postmoderna politiska och sociologiska teorier. Säga vad man vill om den hatiska gruppen, men modiga är de. De träder fram öppet med sin negativa lära och riskerar att utsätta sig för statens våld och samhällets förföljelse, medan imperiebyggarnas jasägare och nickedockor nu på allvar börjar publicera sina alster anonymt. Inte ens landets försvar vill stå med namn, en absurd situation. De ledande propagandatidningarna diskuterar till och med anonyma artiklar i imperiebyggandets namn. Sådana artiklar och forskningsrapporter har jag sett tidigare i mitt liv. De brukade undertecknas: Sovjetunionens Kommunistiska Parti. Ibland kunde det också stå Partiledarens namn. Det var en logisk konsekvens av att imperiebyggarna inte hade folkets stöd, den var ett främmande föremål i samhällskroppen. Så när Löfvén eller Margot börjar signera ledarartiklar, Bah Kunke forskningsrapporter och Morgan sitter i TV och berättar om veckans hatbrott, och när Hans Majestät Konungen läser upp den senaste terroristrapporten från SÄPO i radio, vet vi att hatet har nått sin höjdpunkt.

Vinaora Visitors Counter

2224545
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
7165
2629
44246
2123649
173209
182611
2224545
Your IP: 46.229.168.131
2019-08-24 23:20

Sök