Translate

Doping inte doping

Ryska tävlingscyklister har lämnat in stämningsansökan mot Richard McLaren i kanadensisk rätt. De kräver skadestånd för att ha oskyldigt anklagats för doping och stängts av från OS i Rio 2016. De ryska friidrottarna, som mangrant stängdes av inför OS efter McLarens lögnaktiga rapport, kommer att

följa efter, när det nu står klart att rapporten inte hade någon grund i verkligheten. Samtliga ryska idrottare i rapporten frias nu av WADA i brist på bevis. Förhoppningsvis kommer även fäktare, kanotister, konståkare och alla andra att jaga både McLaren och WADA i internationella rättssalar.

Den fejkade rapporten får nu ännu ett genomslag i det att många har tagit den på allvar. För Sveriges del går skammen via Svensk Antidoping, Riksidrottsförbundet, SVT och rakt in i regeringen, vilka alla har varit med och uttalat sig eller agerat utan att ha koll på vare sig fakta eller rimlighetsanalys. De har samtliga agerat med upprop, aggressiva uttalanden och snusförnuftiga analyser av fejkade rapporter, medan de samtidigt blundat för "laglig doping" i den amerikanska idrotten, där större delen är narkotikaklassade sjuklingar. Det enda riktiga är att de mest framträdande i ryssförföljelserna i sportslig anda avgår från sina poster. Anders Blomquist, som har den lustiga titeln expert på SVT, ja hela SVT Sport, som ju bara publicerar sådant som är sant, torde ha en del ursäkter att formulera. Riksidrottsförbundets ordförande, som undertecknat upprop mot rysk idrott på löpande band, är en klar kandidat för avgång. Han mådde illa, sade han, när han läste rapporterna från McLaren, så nu torde han drunkna i sina egna spyor. 

Dagen efter (!) WADA erkänt att rapporten var fejkad, publicerar Mellanösterns största svenskspråkiga morgontidning en insinuant intervju med dopingvärldens största idiot, Arne Ljungkvist, som trodde att han lurades av Putin i Sotji, men inte trodde att han lurades av McLaren-rapporterna och inte kunde stå rakryggad i hetsjakten på ryssar. Intervjun är en del i en ny hetsjakt inför vinter-OS, där svensk idrott nu samlar sig till nya upprop mot ryskt deltagande. Det är skamligt och pinsamt att sprida lögner och sedan upprepa dessa som fakta. Det är hög tid att IOK stänger av länder, som på detta sätt uppträder i strid med sportens anda och bokstav.  

 

 

Vinaora Visitors Counter

2224545
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
7165
2629
44246
2123649
173209
182611
2224545
Your IP: 46.229.168.131
2019-08-24 23:20

Sök