Translate

Trollbladet informerar

Ordning ur det kaos som livet är skapas med hjälp av ord. Om du vill till helvetet, ljug, och vill du till himmelriket, säg sanningen. Nu finns ju varken himmel eller helvete i den sekulariserade världen, men den eviga sanningen tar sig här andra uttryck, till exempel

gröt i hjärnan och psykiska problem. Varaktiga sanningar, som tidigare presenterades av den kristna tron, försvinner inte för att människor vill det. I varje fall inte utan ett pris. I den polemik som uppstått mellan det sekulariserade Västerlandet och det kristna Ryssland, den enda demokrati som leds av en troende president,  åskådliggörs denna skillnad mellan sanning och lögn på ett pedagogiskt sätt. 

Sverige är på gränsen till sammanbrott på grund av invandringen är en sats, som vi själva yttrar ibland. Så även i ryska media, där min hemstad på senare år har nämnts i tvivelaktiga sammanhang. Men det är lätt att bli anklagad för diverse otrevliga ting om åsikten görs offentlig, ja det är till och med möjligt att bli av med det käraste en svensk har - jobbet. Det är en mäktig avskräckande faktor. Nu finns det en majoritet av befolkningen, som hellre talar om hur bra det går; pensionärernas organisation rapporterar om sjunkande livsmedelspriser, arbetslösheten motas med utredningar och rapporter, som visar på ett skriande behov av personal och analfabetsmen täcks över med framgångsrika projekt, där barn på 20 år lär sig läsa. Samtidigt kommer rapporter slag i slag som visar att stora organisationer med ansvar för livsviktiga områden som sjukvård, trafik och grunden för alla samhällens legitimitet - rättvisa - inte kan leverera resultat, trots att pengarna rullar. De senare bara försvinner på vägen, ingen vet vart, sägs det. Det blir då en enkel match att koppla samman andra människor och problem, särskilt i journalistikens värld. Men inte ens i denna kan problemet lösas eller åtminstone beskrivas, för även journalisterna använder ”de andra” som förklarings- och avskräckningsmodell. Det är ryska media som sprider nidbilder av vårt fantastiska land. 

Det kan till och med vara så, att journalisten med familj, där barnen har svårt i skolan och frugan står i kö för operation, röstar på partier som har som mål att öka invandringen till samma nvåer som för ett par år sedan eller köpa in mot ryska raketer värdelösa missilsystem för miljarder. Journalistens jobb består i att skönskriva alla samhällsproblem, samtidigt som de finns eller kommer att dyka upp i den egna familjen. Ja redan jobbet är ett problem, eftersom journalisten innehar det enbart tack vare försänkningar. Det märks inte minst på de texter som produceras. Så när den lilla inte har en chans att lära sig läsa och skriva ordentligt i skolan och den äldre läser genusvetenskap och Etnicitet och internationella relationer på ingenjörslinjen istället för att lära sig beräkna och rita, medan hustrun väntar i både månader och år på operation, skriver journalisten om ett fantastiskt land, eller en illvillig omgivning. Denna stress ger ett visst behov av att knapra tabletter hos inte bara journalister, med familj, men den ger inga tankar om samband mellan fenomen. Varken journalisten eller familjen förstår att de har det liv de förtjänar.

Den enda förklaringsmodell som finns att tillgå är att någon annan bär skulden, om inte för de problem som inte finns, enligt journalisten, så för de problem som skapas i denna nidbild utifrån. Men detta vapen kommer inte att hjälpa, möjligen kommer det att förlänga lidandet för journalisten och hans familj. 

I Trollbladet uppmanas befolkningen att skicka in tips om ryska nidbilder av det goda och problemfria Sverige. Upprinnelsen är en historia om att ryska media skulle ha kopplat samman invandring och den nya samtyckeslagen. Journalisten kan troligen inte ryska och har bara sett rubriken, som säger Sexskydd mot flyktingar, men efter ett par timmar ändrades till Sexskydd på svenska. Orsaken torde inte vara politisk korrekthet, utan snarare det faktum att artikeln är en drift med samtyckeslagen och den samhällsbild som förnekar invandringens positiva samband med våldtäkter, där statsministern citeras. Artikeln driver med en lag, som är en sekulariserad, komisk variant av äktenskapslöftet att ära sin kvinna. Artikeln ställer sig på statsministerns sida och hävdar att samtyckeslagen inte har ett dugg med de senaste årens våldtäktsepidemi att göra, eftersom denna helt enkelt inte finns. Lagen fanns före invandringens våldtäkter och gäller bara den inhemska våldtäktstrenden. Nej, den har överhuvud inget samband med våldtäkt, den är bara ett fulländande av sexlivet i landet.  Men denna drift med lagen gäller hela världen, inte bara ryska media. Men det är inte lika kul att anklaga norska media för desinformation inför valet.

 

Har du sett misstänkt desinformation? Kontakta Trollbladet!

Journalisten lutar sig tungt mot Västerlandets sanningscenter, som organiserats av NATO(?!), där allvarliga forskare har filtrerat fram osanningar i ryska media. Sanningscentret ligger i Lettland, där ryssar är Negr (icke-medborgare), ryska är förbjudet att tala och SS firas i marscher. Sanningscentret har tidigare gjort en utredning, som visar att Masha och Björnen är rysk propaganda, vilket resulterade i ett förbud i Baltikum och Ukraina. NATOs ryska osanningar  är

  1. Invandrare och migranter är en destabiliserande faktor

  2. Sverige är delansvariga för den orättvisa förföljelsen av Wikileaksgrundaren Julian Assange

  3. Radikal islam är en destabiliserande faktor 

  4. Högerextremismen är på frammarsch

  5. EU:s enighet minskar på grund av islam

Det här är desinformation, avsedd att skada Sverige. Producerad av ryska media. Den ingår i ett hybridkrig mot Västerlandet och attackerar demokratins grundvalar där. Desinformationen utgår från Kreml och har inget samband med det ryska folket, enligt experterna. Journalisten visar sedan upp ett par exempel på desinformation av den typ som ryska media presenterar, samtliga dock inte från ryska media(!). Exemplen hämtas i amerikanska media och i amerikanska utrikesdepartementets propagandakampanj med Morgan Freeman i huvudrollen.

Osanningarna ovan kan intygas av en stor grupp svenskar, som bara läser svenska media. Jag tror inte det är särskilt kontroversiella osanningar, eller att de skulle behöva produceras av media för att slå igenom, ännu mindre av utländska och allra minst av ryska. Det finns nog de som lever i en värld, där dessa osanningar är sanna, media eller ej. De är nämligen en del av deras värld och erfarenheter. 

Det är till och med svårare att försöka ge sken av att den ”ryska desinformationen” inte är den sanning som skall döljas, dvs ett angrepp på en stat och ett folk som stämplas som fiender. Där har Trollbladet fina traditioner från senast det begav sig mot Ryssland, då nazismen var den rådande sanningen bland trollen. I svenska media, inte ryska.

Sök

Vinaora Visitors Counter

855881
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
1602
2449
10749
838046
29971
57883
855881
Your IP: 178.214.255.253
2018-09-20 17:16