Translate

Demokrati på parad

Paraden av svenska likkistor har under tre månader motsvarats av en rysk parad av bidrag till barnfamiljer, företagsstöd, skattelättnader och nollkrediter i Ryssland som om Putin gick till val för första gången. Miljarderna har rullat samtidigt som ett iskallt oljekrig utkämpats med framgång mot Saudiarabien, där

USA förlorade. Epidemin släpper nu greppet om Ryssland helt enligt planerna i det statsepidemiologiska programmet, som dikterats för Putin av troligen världens kunnigaste virusologer, vilket gjorde att den stora paraden till 75-årsminnet av Segern i Kriget, inte krigets slut, som det förvrängs i svenska media, kunde genomföras till veteranernas glädje. Av någon konstig anledning har det ryska corona-programmet och alla beslut från Putin i direktsänd TV inte kommenterats, medan Paraden helt plötsligt analyseras som valfläsk. Korkade journalister och sanslöst okunniga forskare, som kanske tänker att Putins alla miljarder till folket gick snabbare till beslut än Försäkringskassans karensdag om 700 kronor minus skatt, försöker få paraden och den sant demokratiska folkomröstningen om författningsändringar att framstå som en list, fusk och brist på demokrati. Nu är det internationell standard att folkomröstningar inte ska observeras av internationella observatörer, som för övrigt är mer eller mindre förbjudna i Sverige, vilket får en oväntade konsekvensen i ett sådant resonemang att alla val i Sverige är odemokratiska,men Ryssland har ändå bjudit in alla intresserade. Det finns cirka en halv miljon observatörer på plats, men till skillnad från internationella observatörer vid federala val får de inte lön och uppehälle av ryska staten. Därför kommer ingen från maktpartier i Västerlandet. Dessutom är de ju strängt upptagna av likhögarna i hemlandet, så det skulle se illa ut att sitta i säkerhet i ett Ryssland, som har världens lägsta dödlighet och världens högsta testnivå. Alla tester är också gratis, till skillnad från det erbjudande jag fick i brevlådan från regionen, där testet kostar 470 kr. Berätta det för en ryss och han eller hon kommer inte att tro dig.

Det kommer att bli en folkomröstning till i Ryssland. År 2024. Det blir den högsta punkten i den ryska demokratins paradmarsch under 2000-talet. Ett helt folk ska svara på frågan om de tycker att Putin ska ställa upp i presidentvalet. Den frågan kan inte ens ställas i Sverige, här får vi den partiledare vi förtjänar. Så ett ord från Gogol till journalister och forskare i andra länder kunde vara på sin plats: skyll inte på spegeln, om du ser dum ut.

 

 KLICKA HÄR för en resa i rysk historia och mentalitet!

Sök