Translate

Matti på möte

Det finns ett vaccin mot ebola som ger 100%-igt skydd. Det är tillverkat i Ryssland, som har skänkt det till WHO. Det har använts i Guinea, som nu är fritt från ebola. Det finns inte

ett ord om detta vaccin i media, uppslagsböcker eller på nätet. Detta utrymme är fullt av rapporter om diverse västerländska vacciner, som inte fungerar, vilket invånarna i Kongo kan intyga. Det intresserar ingen att det första vaccinet fungerar, det andra inte, det viktiga är pengar och prestige. Miljoner människors hälsa sätts på spel av människor och företag, som säljer in verkningslösa preparat och förtiger preparat, som tillverkas i fel länder.

Sveriges huvudstad är näste för grupperingar av personer som känner varandra, även i livsviktiga områden av mänskligt liv. De utnämner varandra till chefer för myndigheter, professorer och andra fina titlar. Men det viktiga är inte att de känner varandra eller utnämner varandra, det är ett ganska vanligt problem i många länder, utan det verkliga problemet utgörs av att det i många länder har blivit ett så vanligt problem att det inte längre finns plats för vetenskaplig eller politisk kompetens. Vi svenskar känner alla numera den störste charlatanen, som praktiserar oavsiktlig eutanasi på befolkningen, en man som har lyckan att konstatera att barn inte verkar drabbas av sjukdomen. Han, liksom andra inkompetenta, sitter på möte varje dag, och presenterar sedan sina rön från mötet i viktiga virusologiska frågor.

En av dem som kanske suttit med på mötena och lärt sig en del är laboratorieassistenten, tandläkaren och numera världens enda och vida berömda vaccinprofessor Matti. Han oroar sig under mötena, som pågår dagen lång och bara avbryts för intervjuer i statligt styrda media, för de stackars ryssarna, som nu kommer att utsättas för en coronaversion av ebolavaccinet. Han och hans gäng misstänker att ryssarna inte sitter i möten i månader, utan står i laboratorier och letar vaccinplattformar att bygga på. Han förstår inte att ryssarna kan arbeta så effektivt och snabbt utan möten. Kort sagt uppvisar han alla tecken på det på senare tid så tydliga fenomenet inkompetens. Ryska akademiledamöter, som inte skulle ens förstå vad vaccinprofessorn talar om, Rysslands folkhälsochef, en sträng kvinna som skulle jaga den svenska kollegan ur rummet och landets sjukvårdsminister, en läkare som säkert skulle tro att den svenska kollegan fått sin tjänst enligt könskvoteringens principer, har alla rapporterat till Putin om det revolutionerande coronavaccinet med basis i djupa specialistkunskaper. Men Matti tror inte på kompetens i fel länder, ja han ger inte mycket för sådant elitistiskt tänkande. För honom är vaccin en mötesfråga, där han presenterar politiskt och ekonomiskt svammel som vetenskap och beprövad erfarenhet. Men det kommer att bli bråda mötesdagar för Matti den närmaste tiden, för ytterligare tre vaccin är på väg i Ryssland. Miljoner människors hälsa står på spel när Matti möter upp. Men han är nog mest orolig för ryssar.

  KLICKA HÄR för en resa i rysk historia och mentalitet!

 

Sök