Translate

Vänster höger på stället marsch

Det är lätt att bli förvirrad i dagens politik. Folket, som en gång stred mot kapitalet, har nu blivit höger, medan kapitalet, som alltid föraktat de fattiga och hemlösa, nu blivit vänster. Kapitalet har blivit

Boden, proletariatet Blut.  Partier som bevarat de gamla vänsterbeteckningarna är egentligen högerpartier i ett vilset försök att finna dagens proletariat i den globala migrationens misär, där flyktingar i alla länder förenas under kapitalismens fana. Partier som bevarat de gamla högerbeteckningarna, är egentligen vänsterpartier, som tänder revolutionens eld i land efter land i hopp om en världsrevolution. Kapitalet anklagar folket för fascism, medan folket rasar mot kapitalets globala socialism. Uppochnedvända världen. Macron blev så förvirrad av att vara en Rotschild-elev med glänsande bankirkostym som stod anklagad för socialism att han gjorde det till sin politik att vara - ingenting, varken eller. Det finns en europeisk ledare som har utvecklat denna politiska linje till fulländning - Vladimir Putin. Men han har tagit den nya ideologin, den fjärde ismen, till ett högre steg och utropat att han är både och. En storkapitalist med ett gigantiskt dagisprogram, en revolutionär proletär som älskar sitt arbete i Gazproms supermoderna anläggningar, en stridspilot som krigar för moderskapspenning i en storlek som skulle göra Lenin grön av avund, en hårdför statsbyråkrat som sänder felande ämbetsmän till Sibirien, en kristen, internationell människovän, redo att döda för landets försvar. 

Den franska republikens försvarare Macron sitter fast i arvet från Upplysningen och tar "frihet, jämlikhet, broderskap" på allvar och ser medborgarskap enbart som ett juridiskt förhållande, inte något som har med vare sig blod eller jord att göra. Han förstår inte, liksom andra kapitalsocialister och kosmopoliter, att juridiken bygger på blod och jord. Han tror på institutioner snarare än på traditioner, och mer på internationalism än på patriotism. Men framför allt tror han ingenting, varken höger eller vänster, vare sig Blut eller Boden. Marschen han manar till är på stället, med ett steg till vänster och ett till höger. Han förstår inte både och. Putin säger att medborgarskap är en superetnisk samhörighet, som kan formuleras i juridiska termer, men inte är de juridiska termerna. Samhörigheten bygger inte på institutionaliserat godtycke, utan på traditioner, och den kan inte älska andra förrän den älskar sig själv. Det finns miljoner ryssar i en europeisk diaspora som inte har en chans att bli ryska medborgare, där den huvudsakliga orsaken till detta är att de då måste avstå det andra medborgarskapet. Den lagen kommer nu att ändras, när ett nytt folk uppstår i världen - ryssländarna, vilket betyder att Ryssland i ett slag får miljoner nya medborgare i Europa, ja Baltikum nästan försvinner från kartan.

I ett av de länder där större delen av befolkningen kommer att bli medborgare i Ryssland möts Putin och Macron. Ukraina har blivit symbolen för den nya, tomma ideologin, där krämare och nazister, precis som förr. ingår ett avtal om att parterna får dra åt varsitt håll, den ena åt vänster och den andra åt höger. Denna nationalistiska krämarsocialism utmynnar i varken eller, där land och folk slits itu. Dess främsta kännetecken är just juridiken. Vem som helst kan kalla sig ukrainare, de som mördade ukrainare under kriget, de som inte kan ukrainska, ja även den judiska kapitalsocialistiska regimen. och alla får göra vad som helst för att driva sin politik, mörda, plundra, förtala, ljuga och bedra. Det är en bacchanal i orättvisa, juridisk orättvisa i mer än den gängse meningen i det att juridiken kan användas för att legitimera vilken handling som helst. Precis som juridiken kan göra vem som helst till medborgare. Men en medborgare är varken Blut eller Boden, han eller hon är bara en juridisk tomhet. Därför kan nazistiskt våld och judisk krämarmentalitet ingå ett absurt avtal i Ukraina, utan förankring i vare sig blod eller jord. I Putins Ukraina, alltså Krim och Novorossija, har det blivit både höger och vänster. Statens våld och industrins och handelns vinstbegär går åt samma håll, folk och land blir ett i Blut und Boden. 

 

Sök

Vinaora Visitors Counter

637100
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
972
2698
9269
603764
50759
52511
637100
Your IP: 216.244.66.241
2018-06-20 05:01

Creative Contact Form

Kontakt
Fråga på