Translate

Dödens Nyheter

I dagarna ges ett tydligt exempel på hur trollltidningarna förblindas av sitt uppdrag att fejk- och fiendeförklara allt som har med Ryssland att göra. Egna medborgare offras i kampen mot det onda

Ryssland i detta heroiska krig, där de som hyrdes in för att marschera genom Syrien till Kaukasus och sedan angripa Ryssland av och till riktar sitt hat mot uppdragsgivarna. 

Det visar sig att svenska media visste om att terroristen skulle slå till mitt i Stockholm. Men de fakta som fanns tolkades som rysk propaganda, där tolkningen till på köpet uppmuntrades av en finländsk terroristsympatisör. Det förklarar varför det fanns helikoptrar i luften samtidigt som terrorn svepte genom stan och det förklarar de sagoaktiga vittnesmålen från medborgare som kände igen terroristen under flykten. Det var lögn. Svenskar lägger inte märke till och bryr sig inte om omgivningen. Säpo hade troligen i sista stund gjort en annan tolkning än knäppisarna i svenska media och var terroristen hack i häl. Men det kunde ju inte berättas, så det var bara att fejka. Media har inte heller gjort något nummer av att de hjälpte terroristen när de trodde att verkligheten var fejk. De tror faktiskt - och det är fantastiskt! - att Ryssland skulle ha ett intresse av att sprida falska nyheter och rykten som leder till människors död. De förstår inte att de själva är de som producerar fejk, som leder till människors död. Denna linje har också lett till att utbytet av information mellan säkerhetstjänster i Ryssland och Västerlandet har stoppats, vilket får till följd att ryssarna bara kan sitta och se på medan terrorattacker, som de känner till, blir verklighet. Stockholm var inte den första av detta slag, i Boston fick de amerikanska säkerhetstjänsterna information från Ryssland, vilken tolkades som falsk. 

Det märkliga med situationen är att det sker som skulle ske, om Ryssland hade inlett en manöver med desinformation. Det behövs ju nu inte, eftersom media i Sverige desinformerar sig själva och folket. Utan att lyfta ett finger kan den ryska säkerhetstjänsten nu studera vad som kommer att hända, om de kör igång en deza i händelse av krig. Det listiga och lustiga med rysk underrättelsetaktik idag är att den enbart är intresserad av sanningen. Den som vill hålla sig informerad bör ta del av rysk militär och underrrättelsekunskap. Den har gjort det geniala draget att bara berätta sanningen och lägga fram fakta, alltså det som tidigare var en intern process har blivit också en extern. Det bästa exemplet är de som stupat i kriget mot Västerlandet i Syrien. Dödsfallen rapporteras noga, vissa av de stupade blir med rätta hjältar i TV-reportagen och tusentals människor hedrar deras begravning i hemstaden. När jag var medarbetare var kunskaper om både Västerlandet och det egna landet en väl förborgad hemlighet på Lubjanka, men någon kollega har tydligen tagit intryck av diskussionerna på 80- och 90-talen och fått en snilleblixt: styrkan sitter i sanningen, som ju är ett ryskt ordspråk. I Västerlandet har något snille dragit den motsatta slutsatsen.

Sök