TT på ljugarbänken

TT meddelar:

  • Inför valet i Nederländerna 2017 spreds uppgifter där Ukrainas regering gavs skulden för nedskjutningen av ett malaysiskt passagerarplan över Ukraina 2014. 298 människor dödades och de flesta av dem var nederländare. Internationella utredare har slagit fast att planet sköts ned med en rysk robot.
  • Inför presidentvalet i Frankrike 2017 spred ryska nyhetssajter med stark koppling till Kreml uppgifter om att Emmanuel Macron levde ett hemligt liv som homosexuell. Macron portade de ryska journalisterna från sina valmöten och kallade uppgifterna för ”propaganda”.
  • Inför presidentvalet i USA 2016 hackades Demokraternas servrar och information som var negativ för kandidaten Hillary Clinton läckte på nätet. Ryssland har pekats ut ansvarigt för hackerattacken och möjliga kopplingar mellan Ryssland och president Donald Trumps kampanjstab undersöks i flera utredningar.
  • Hackare tog sig in i den tyska förbundsdagens mejlsystem och kopierade tusentals mejl från politiker. Den tyska säkerhetspolisen pekade ut Ryssland och hackergruppen APT28.

 

Sydsvensken informerar trovärdigt och korrekt TT:

  • Den ryska utredningen visar att det malaysiska planet sköts ner med en sovjetisk robot från en punkt, där ukrainska förband var förlagda. Nederländernas regering, som driver en utredning tillsammans med Ukraina, informerades, men ingen hänsyn togs till uppgifterna. Malaysias regering avfärdar den nederländsk-ukrainska utredningen. Planet sköts ner med en gammal sovjetisk robot, det visar till och med den nederländsk-ukrainska utredningen.
  • Påståendena att Macron är bög kom från hans livvakt, som avskedades efter en misshandel. Påståendena kom efter valet. Macron har förvisso kallat ryska utlandsmedia för propaganda, dock utan att specificera vad han menade. 
  • Wikileaks läckte information om manipulation inom demokraternas parti och olaglig användning av privat epostadress, uppgifter som är korrekta. Rysk inblandning i publiceringen och i Trumps valkampanj har undersökts i snart två år utan resultat. 
  • Den tyska säkerhetspolisen har tagit tillbaka sina påståenden om att Ryssland kunde vara inblandat i mejlattacken.

Trollens Trolleribyrå bedriver billig propaganda mot Ryssland och vilseleder den egna befolkningen.