Translate

Heliga Birgitta

Europas skyddshelgon Birgitta har en hel del efterföljare i hemlandet Sverige. Än idag frodas den birgittinska fromheten och kommer till uttryck i en himlastormande kärlek till

det som inte är svenskt, till mänsklighetens stora massa. Men dagens Birgittor är inte lika stolliga, utan sitter lugnt hemma i Svedala och öppnar hjärta, dörr och plånbok i egenskap av god människa, eller god man, som juristerna kallar det. Ja hon är överhuvudtaget en öppen människa i det öppna samhället, där väl snart alla öppningar står vidöppna att fyllas med pengar och annat gott, för i dagens ordensliv görs ingenting utan gottgörande. Men Heliga Birgitta skulle nog himla med ögonen på sitt eget speciella vis, om hon såg dagens helt besjälade Sverige, där samhället blivit en församling och staten en kyrka med en Birgitta i varje by. De fostrar unga vackra män av annan tro i tron att de ska bli lika heliga som vi, som Birgittorna alltså, för vad kan vara mer ädelt och skönt än att omvända en själ. Men det går inte alltid så bra, i varje fall inte i början, för dessa saliga kvinnor, att döma av bränder, rån och överfall som följer i prövningarnas spår. Det enda brott som verkar minska är våldtäkter, förmodligen tack vare birgittornas ansträngningar.

Birgittas son Carl, som charmade furstinnan i Neapel och så när blivit italiensk furste, om han inte dött mellan skilsmässa och det tänkta bröllopet, har också fått en hel massa efterföljare, som idag söker och finner Ondskan att förbanna på det mest oväntade stället, nämligen i Europas sista kristna land. I en orgie av uppenbarelser och konspirationsteorier sägs Hin Håle själv rida jorden runt i sitt elaka uppsåt och mörda de stackars lärjungarna i den nya Himmelska staten. Hans sägs vara en ränksmidare av stora mått som bombar de sjukhus och bröllopsfester som Det Godas makt inte bombar. Han förföljer Birgittas barn över hela Europa, dit de kommer utmattade, hungriga, fattiga och helt utan kvinnlig omsorg. Kvinnorna är väl på väckelsemöte med Carl, kvinnotjusaren, kan tänka. Men de stackars barnen, åldrade i förtid av Hin håles plågor, får snart frid i sinnet och ro i kroppen. För i Svedala väntar Brigittas barmhärtiga barm, ja här väntar en hysterisk massa av öppningar, redo att dela med sig av sina resurser, redo att göra varje by till ett kloster och varje stad till en klämtande klockstapel, som förkunnar kärlekens budskap. Gud nåde den som inte tror på budskapet.

 

Vinaora Visitors Counter

1962369
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
4927
5410
21950
1900700
93644
181156
1962369
Your IP: 46.229.168.144
2019-07-17 17:39

Sök