Translate

Populusque

I USA finns nu också en Ledare, som inte tror på svamlet om att människor varken har kön, religion eller etnicitet. Absurt nog var denna politiks stödtrupper feminister, islamister och fascister. En Ledare som paradoxalt nog är

gjord av pengar tror att det finns högre värden än pengar, bara det är något att förundras över. Det är en intressant period i historien, där vi bevittnar liberalismens fall efter dess totala övertag av staten för egna materiella intressen. Liberalismen löste problemet med att avskaffa staten genom att göra den till sin och håva in välfärdsstatens vinster i den egna kassan. De lurade folket, populus, med att statskassan privatiserades, dvs delades ut till privatpersoner, till dig och mig och Svensson. Men statskassan bara togs om hand av vissa privatpersoner för egen vinning och inköp av röster. Men det verkligt intressanta kan nu ske i internationell politik, där liberalismen gjorde samma sak som hemma, nämligen avskaffade staterna och satte sig över dem i en global skuggregering. I den är USA diktatorisk statsminister med rätt att sända ut straffbataljoner och utdöma bestraffningar mot länder som inte lyder. Liberalismen hade ju avslutat historien, så staterna behövdes inte längre. Krigen i Jugoslavien, Ukraina och Mellanöstern är en följd av dessa tankegångar. Liksom FNs förfall och EUs utvidgning. EU leds också av en liberal skuggregering UTAN mandat från något populus. Organisationen bara finns där hux flux och bestämmer allt, medan populus häpet ser på och lyssnar till galenskaperna. En fantastisk historisk utveckling.

Som alltid går Ryssland i spetsen för den historiska utvecklingen. Allting går mycket snabbare i Ryssland, och ryssarna var det enda populus som trodde och hoppades att Trump skulle väljas. Det var likadant 1917, när socialismen var den nya framtiden och landet införde kvinnlig rösträtt, pensioner, semester och annan välfärd, som under en lång tid blev till självklarheter för alla länder. Även då framträdde i USA en president som ansågs som galen, men idag ligger i topp på listan över betydande statsmän i USA. Wilson tillät fackföreningar och strejker och införde en socialistisk politik i sitt program New Freedom med bankreformer, inkomstskatt och olycks- och sjukförsäkring på arbetsplatsen. Sin största betydelse fick han i utrikespolitiken, där han också samarbetade med socialisterna, som i sin tur ville rädda sina bröder i öster genom att gå med i kriget. Wilson gick till slut med på "ett krig för att avsluta alla krig", där han sedan utarbetade 14 punkter för att skapa fred och Nationernas Förbund. Han misslyckades med NF i sitt eget land, men grunden var lagd till FN, och Wilson fick Nobels fredspris 1919.

En av de 14 punkterna i Wilsons fredsprogram var att Rysslands gränser inte skulle rubbas och ryskt terrotorium lämnas tillbaka (som tyskar och polacker erövrat) och att landet hade frihet att välja sitt styre. Överhuvudtaget var de 14 punkterna ett brandtal för folkens självbestämmanderätt och självständighet och för fred. Wilson blev förstås allmänt illa omtyckt i Västeuropa och motarbetad i sitt eget land. Världen var tagen av krig, hämnd och hysteri, och den stackars Wilson dog i sina fredsansträngningar samma år och i samma sjukdom som Lenin. 

Donald Trump har ett bättre läge än Wilson. Trump är som USAs president enväldig diktator i den globala skuggregeringen, där Frankrike och Tyskland inom kort får nya ledare istället för de krigiska obamisterna. De små bjäbbande snyltarländerna Polen, Sverige, Baltikum blir lätta att köra över. Trumps enklaste väg skulle vara Via Latina genom både Sydamerika och Sydeuropa, där Italien, Spanien och Grekland står redo att kopplas upp mot Turkiet och Ryssland både inom energi och militär. På den vägen, en Via Latina mellan Ryssland och USA, kunde både gas, olja och avslutande, gemensamt krig mot den västerländska fascislam bilda grund för ett fredligt samarbete med Orienten ända bort till Kina i en tsunami av handel och transporter. Det sekulärt-jihadistiska Nordeuropa skulle därmed frikopplas från historien som en logisk slutpunkt på den historiska felbedömningen av Ryssland och den nya era som landet signalerat, både för sig självt och för världen. Särskilt efter dem idiotiska kommentarerna till presidentvalet, som stats- och regeringschefer fortsatte med mot den nyvalde presidenten. Det var ingen respekt för den demokratiska processen där inte. Men det understryker bara enfalden, och den känner vi redan. Även om vi säger annat i opinionsundersökningarna. Den krigiska enfalden skulle kunna utnyttjas genom att NATO-trupp skickades in för strid mot IS, med Sverige som en av flygtransportbaserna. Svensk trupp i Aleppos gatustrider kunde vara en värdig uppgift, nu när Trump eliminerar det ryska hotet som i ett trollslag. De NATO- eller lydländer som inte vill vara med och bära bördan i Mellanöstern, skulle kunna uteslutas ur NATO, eller organisationen skulle kunna byta N mot S och rekrytera i Medelhavsområdet och placera ut soldater i Nordeuropa, Skandinavien, Baltikum och Östeuropa för att skapa fred och stillhet. Ryssland och USA, Putin och Trump, kunde bilda allians och placera generalstaben på Cypern, som genast skulle lämna EU. Ingen mer skulle drunkna i Medelhavet, alla skulle plockas upp och sändas på arbete till Syrien och Irak, Libyen och Afghanistan. 

I Östersjön kunde Trump avtalsenligt boka Gotland för planeringsmöte med Putin om hur regionen skulle kunna avmilitariseras genom att släcka kärnvapenanläggningen i Polen och sätta upp Världsfredsinstitutet i Visby, men utan deltagande av dem experter som uttalats sig under dem senare åren. Det skulle behövas en ny generation friska hjärnor. Det blir den svåraste uppgiften, men Putin har visat att det går att tänka friskt, nu är det upp till Trump.

 

Vinaora Visitors Counter

1962369
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
4927
5410
21950
1900700
93644
181156
1962369
Your IP: 46.229.168.144
2019-07-17 17:39

Sök