Translate

Putins misstag

Stalin var tillräckligt naiv för att tro att Västerlandet hade något intresse av att stoppa Hitler, men inte förrän de europeiska länderna var ockuperade av nazisterna eller helt utmattade (England) blev det förhandlingar och samarbete med Sovjetunionen. USA började inte röra på sig förrän efter Pearl Harbor. I juni 1941 sade Truman att det var USAs politik att

se till att tyskar och ryssar slog ihjäl varandra i så stor utsträckning som möjligt, en politik som skulle genomföras genom att den för tillfället svagare parten fick hjälp. Henry Ford var övertygad nazist och skänkte under 1930-talet vinsten från den tyska verksamheten till nationalsocialistiska partiet, samtidigt som det brittiska kungahuset lärde barnen att göra heil-hälsningen. Churchill bad USA atombomba de 20 största sovjetiska städerna i slutet av kriget.

Putin är lika naiv. Han trodde att Västerlandet hade en drivkraft att slå tillbaka IS, dagens SS-styrka i den pseudoislamistiska rörelse som får svenska partiledare att gråta av harm när de tvingas avstå denna upplyftande och medryckande upplevelse. Tårarna kommer när transen bryts och den sköna extasen förbyts i förtvivlan över att inte få vara med längre. Men de argument som hävdas för att extasen måste tonas ner har ingenting med sakfrågan i sig att göra. Hade vi bara haft bostäder, hade rörelsen gärna fått sprida sig vidare in och över landet. Med hjälp av IS sprider sig denna farsot över Europa, och liksom nazismen går den ut på föryngring av nationen och billigt arbete för att hålla rörelsen i gång. Enstaka offer begråts och ger den patetiske ledaren anledning att hävda att nu ska minsann allt ställas till rätta. Precis som Hitler spred skräck för att sedan tala om den oordning som måste stävjas. Det här förstår inte Putin, verkar det som. För honom är IS och SS onda krafter i historien, det som skall förintas för att göra tillvaron trygg. Men både IS och SS är och var och förblir västerländska förtrupper för erövring av resurser och territorier och konvertering till den rätta tron. Eller utrotning. Den här gången av ryssar. Judarna är inte med på offersidan den här gången, det är helt tyst i och om Israel, och den första regeln inom IS är att judar inte får angripas. Den regeln kommer från huvudsponsorn, USA, som inte beklagar eller sänder kondoleanser när ryssar dör, till skillnad från Putin, som var den förste att stödja USA 2001. Men även där bedrog han sig. "En kniv i ryggen" är en ganska exakt beskrivning av Västerlandets politik under 15 år, inte bara Turkiets desperata försök att stoppa ryssarnas förstörelse av de blomstrande oljeaffärerna i familjen Erdogan och det växande inflytandet i Europa. Den sjuke mannen måste nu behandlas och den syriska gränsen säkras mot Islamiska staten Turkiet. 

Fascislam sprider sig som en löpeld och den nya "rasen", högutbildad, kultiverad, redo för välståndsskapande arbete och med en själ av sällan skådad renhet, bygger under taget namn det nya Europa, hatets Europa, där var och varannan pristagare i litteratur i simpla texter jäser av hat mot just det samhälle som prisar dem för att de ändå, efter både två och tre generationer, inte accepteras som "äkta". Denna eviga strävan mot det äkta är den nya fascislamens ledstjärna, som den var för nazismen, och den kommer inte att avta eller försvinna förrän den förintas. Det är dags för Putin att förstå det, för i dessa ögon är inte heller Ryssland äkta, ett gammalt och falskt Europa, som bara det vänder sig om får en kniv i ryggen.

Vinaora Visitors Counter

1962369
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
4927
5410
21950
1900700
93644
181156
1962369
Your IP: 46.229.168.144
2019-07-17 17:39

Sök