Translate

Aleppo faller för Margot

Det är mycket prat om fakta och tolkningar i dessa dagar. Båda orden, fakta och tolkning, kräver stora böcker för att förklaras, men det är väl på den nivå där sunt förnuft råder enkelt att komma överens om att vi hela tiden tolkar vår verklighet med hjälp av språket. Så inte bara det faktum som har hänt utan också

vår tolkning kan tolkas vidare. Det är också min erfarenhet att de som kräver att fakta presenteras, gör så för att de inte är överens om tolkningen. Människor som kräver fakta har ofta varken fakta eller tolkning själva, de har bara åsikter, som de utformar i påståenden om verkligheten. Paradoxen är att lögnarna oftast är de som kräver fakta på bordet. Jag har börjat misstänka att först finns tolkningen, sedan placeras fakta ut i berättelsen. I dagarna kom ett påstående från vår utrikesminister som var så uppseendeväckande att ingen lade märke till det. En tolkning av tystnaden kunde vara att svenska folket och dess media är så indoktrinerat av en tolkning av fakta att denna har tagit över och styr tankarna. På fel håll. 

Med en suck och lite darr på rösten konstaterar Margot att ryssarna vinner igen och att Aleppo nu faller. Den första satsen hade jag kunnat berätta om för utrikesministern för länge sedan, för ryssar vinner alltid i krig, i varje fall de rättfärdiga. Det hade kunnat spara många liv och en hel del skam om detta faktum varit känt även av en utrikesminister.

Med den andra satsen borde utrikesministerns karriär egentligen vara över, tänkte jag i min naivitet. Hon vill ställa sitt land, däribland mig, på samma sida som terroristerna i Aleppo. Faktum här är att Aleppo faller för den ena sidan och befrias för den andra. För stadens befolkning torde det vara så att de nu befrias från terrorister, som har hållit civilbefolkningen som gisslan i ett par år. Om så hela befolkningen i staden skulle ropa att deras Aleppo faller, skulle jag misstänka dem för att vara påverkade av något för att säga så. För det är ett faktum att de som intagit och övertagit staden med vapen i hand, bland annat svenska vapen, under det krig som de startat, med uppmuntran från svenska UD och Sveriges regering, är terrorister i den gängse meningen. Men regeringen har via media gjort stora ansträngningar för att framställa Islamiska staten som en legitim oppositionsgrupp. Schizofrenin har varit uppenbar, för hemmavid jagar SÄPO samma terrorister som förlorat slaget om Aleppo mot syriska patrioter och ryska räddningsstyrkor, och inte bara dem som varit i Aleppo och slagits mot ryssar och syrier, utan våra underrättelseagenter jagar även efter dem som skickat sina svenska socialbidrag till Orienten och Islamiska staten. Jag undrar hur SÄPO beskriver befrielsen av Aleppo, som en förlust och ett fall, eller som en seger över bidragsfuskare? Om SÄPO jagar terrorister eller bidragsfuskare är ju en intressant fråga även för utrikesministern, som tycks anse att Sveriges bidrag till terrorismen nu har lidit nederlag. Då kan det ju tyckas att utrikesministern borde tas in till förhör av SÄPO, om finansiering och stöd åt terrorismen är ett problem för säkerhetspolisen. Å andra sidan är det ju så att svenska staten de facto stödjer terrorismen i Syrien och göder den med socialbidrag och kanske en och annan vapenaffär, ja i Libyen hade vi till och med stridspiloter. Men då blir det obegripligt varför SÄPO söker bidragstagare i Sverige som gör tjänst i bland annat Aleppo. De gör ju bara sitt jobb, precis som utrikesministern. Även om nu Aleppo har fallit. 

Vinaora Visitors Counter

1962369
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
4927
5410
21950
1900700
93644
181156
1962369
Your IP: 46.229.168.144
2019-07-17 17:39

Sök