Translate

Välj språk

Logga in

FaceBookTwitterGoogle+

Vem är Hitler?

Det finns en föreställning om att Putin skulle föredra någon av Clinton eller Trump och om att Rysslad aktivt skulle lägga sig i den demokratiska processen i andra länder, USA nu som det främsta exemplet. Å ena sidan är det självklart att en presidentkandidat som menar

att det är dags för goda relationer är att föredra framför en presidentkandidat som försöker placera sig själv på den sida som Ryssland intog under kriget och Ryssland på den sida som Ryssland besegrade. Hur det kommer att gå, om Clinton blir president, kan utläsas i Putins kommentarer om "den där kvinnan" som "saknar hjärna", vilket var en kommentar till Clintons påstående att Putin saknar själ. Han sade det inte rakt ut, men skämtet gick hem i publiken, och det var faktiskt dubbeltydigt för den som kan ryska. "Det är bättre att sakna själ än vissa andra organ", lyder den exakta översättningen. Det skulle också kunna tolkas som att Clinton saknar stake, och det gör hon förvisso.

Den andra kommentaren från Putin kom i samband med Clintons jämförelse av Putin med Hitler, ett ganska billigt uttalande, som Putin parerade med att fruntimmer ibland inte kan rå för vad de säger i stundens hetta, men att det är det svaga könet förlåtligt. Nu hör det till saken att Putin är ganska säker på att Clinton och hennes föregångare har större likheter med Hitler än han själv, särskilt efter Jugoslavien, Afghanistan, Irak, Libyen, Syrien och Ukraina, men han skulle aldrig komma på tanken att säga det rakt ut, som västerländska politiker gör. Clinton är inte den enda, Bildt har också gjort det, Merkel har antytt, medan baltiska och polska experter är säkra på saken. En sak är säker, nämligen att Hitler och kopior som Quisling, Petain, Musssolini,medlöparprotektorat som Danmark och Finland inte hör hemma i rysk mentalitet. När Clinton och andra säger att Putin är Hitler, borde det egentligen betyda att de planerar ett gott samarbete på samma sätt som USA investerade i och samarbetade med Hitler-Tyskland. För Clintons USA var Hitler inget hot, tvärtom, fram till 1943, då det stod klart att han skulle förlora kriget. Då gällde det att rädda amerikansk forskning och amerikanska fabriker i Tyskland. Jämförelsen med Hitler är mer en dröm än en mardröm.

Det hade varit mera logiskt att jämföra Putin med Stalin, men problemet med Stalin är att han vann kriget. Även om Obama och hans kamrater försöker inbilla världen att USA hade någonting med saken att göra. Stalin ledde också en industrialisering som bara den tyska efterkrigstida ekonomin kan jämföra sig med, så den jämförelsen skulle nog inte gå hem. Framför allt skulle den inte gå hem i Ryssland på det sätt den är avsedd. Stalin är den mest populära personligheten tillsammans med Aleksandr Nevskij, som i sin tur gjorde samma sak som Stalin: krossade västerländska invasioner en efter en. 

Den viktiga frågan återstår, vem som är jude, om Putin är Hitler. Är det syrierna eller kanske ukrainarna, eller kanske flyktingarna i Europa? De sitter ju i läger och är allmänt föraktade av omgivningen. Syrierna och andra semiter har flytt från USAs IS-trupper, som har Endlösung som uppgift. Ukrainarna kan inte ens fly, och är inte de som flyr sitt land. Av någon anledning har 3 miljoner flytt till Ryssland, och cirka 5 miljoner har sitt arbete där. Men Putin startade inget av dessa krig, tvärtom har han stoppat blodsutgjutelsen. Inte heller bär han skuld till att syrier och ukrainare svälter och törstar, tvärtom sänder Ryssland humanitär hjälp till båda länderna, till skillnad från FN, EU och andra medmänskliga organisationer. 

 Nu är liknelser av det här slaget knappast något mer än dålig humor, och dålig hyfs bland politiker. Att professorer och politiker sysslar med liknande ting, säger mer om vår tid än om Putin. Den enda anmärkning som bör göras, är att Putin inte sysslar med politik under bältet. Båda "hans" presidenter i USA, Bush och Obama, har varit rena idioter i intellektuell bemärkelse, men han har inte sagt ett ljud. Vad han skulle kunna säga om Merkel, vågar jag inte ens skriva. Men i det fallet är Putin en man av gammal god uppfostran, där kvinnor förlåts sina dåliga sidor. Trots att de är värre än Hitler. För nu är det en gång så, att Putin på frågan om vem han föredrar, Clinton eller Trump, svarar: "Skit samma". Bara inte Hitler, han var jobbig.

Sök

Vinaora Visitors Counter

802493
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
1136
1960
10004
777099
34466
79450
802493
Your IP: 54.36.148.26
2018-08-16 18:17