Translate

Välj språk

Logga in

FaceBookTwitterGoogle+

Påverkade politiker

Det är inte bara SÄPO som känner sig påverkat, nu har CIA och alla de andra spionorganisationerna i USA blivit påverkade. Av Putin, såklart. Det är ju positivt att organisationer och personer som under 25 år har

begått krigsbrott i halva världen och ändå är på fri fot, kan påverkas av en fridens man. Men av någon anledning tycker de här organisationerna och personerna att denna påverkan är obehaglig. Odemokratisk, som de säger. Ja, Margot läser rapporterna och kippar efter andan över denna fräcka och helt oacceptabla påverkan. Hon säger, liksom de andra aggressiva krigsförbrytarna, att denna påverkan är en fara för den demokratiska processen. Det sägs att den som från annat land påstår något om det första landet, så är det en oacceptabel påverkan. Men det är ju precis vad Putin har sagt i 16 år, alltsedan Sverige var med och stödde al-Qaida i Tjetjenien. Eller när Sverige var med och försökte påverka valen i det nya Ryssland via den undergrävande organisationen Golos i Moskva. För att inte tala om Sveriges påverkan i Ukraina, ett misstag som ingen i den ryska världen kommer att förlåta och som det återstår att betala för. 

Den statligt finansierade och dikterade forskningen påverkas också av denna påverkan. Det kommer rapporter om att Carl Bildts kandidatur till premiärposten i Ukraina var en fejkad nyhet i ryska media. Men nu kom nyheten från Ukraina, och den är inte alls otrolig med tanke på det utländska gäng som påverkar dagens Ukraina till att bli ett u-land mitt i Europa. Flera av dem är Bildts kompisar. Och att Carl känner för revansch mot ryssen med den familjebakgrunden är inte att förundras över. Men spåren förskräcker, och Carl är inte lika djärv som Karl. Eller dumdristig. Det knäppa med den här nyheten är att om den är en fejknyhet, så är det svårt att förstå hur den skulle kunna vara farlig i sin påverkan. Nyheten är lika dum fejkad som ofejkad. Den här typen av nyheter är ju legio i vanlig svensk press. Det kallas spekulationer och skrivs för att öka upplagan. Men i dagens forskningsvärld används en sådan här nyhet, och flera liknande i rapporten, som belägg för att någon (gissa vem?!) försöker påverka folk i andra länder. Forskarna verkar inte förstå att den största påverkan sker just när forskare sysslar med sådana dumheter. Nonsensnyheter som förfalskade brev eller mer eller mindre påhittade regeringskandidater kan inte påverka någon förrän de framställs som något att studera för forskning och underrättelsetjänst. Detta är också meningen med nonsensnyheter i allvarligt menad forskning: då kan de påverka den befolkning som sägs vara påverkad av nonsensnyheter genom att de sägs vara farliga. En blick i Goebbels skrifter eller en titt på mccarthyismens skenförhör ger vid handen att vanligtvis tänkande människor ännu en gång går i fällan. De enda som påverkas av sådant här trams är de som påstår att folk påverkas. Det är då det börjar bli farligt, när nonsensnyheter leder till nonsensforskning, som sedan blir grunden för en nonsenspolitik. Då kan man verkligen börja tala om att någon blivit påverkad. Om Putin verkligen sysslar med dezinformatsija, kan man lugnt påstå att han lyckats. För nonsenspolitik är lätt att påverka. Det är bara att tala sanning. 

Sök

Vinaora Visitors Counter

802493
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
1136
1960
10004
777099
34466
79450
802493
Your IP: 54.36.148.26
2018-08-16 18:17