50 nyanser av Putin

När utrikesministern Margot Mjuk tänker på den framgångsrike presidenten Vladimir Putin blir hon helt till sig - han är urstark och smart som få, men framför allt skrämmande. Hon gör allt för att inte träffa honom och allrahelst glömma honom, men

han dyker hela tiden upp i alla möjliga sammanhang. Hon drömmer om att bli bjuden till hans palats samtidigt som hon gör allt för att hålla sig undan.

Den naiva och lite dumdryga Margot blir faktiskt helt förskräckt när hon kommer på sig med att gilla Putin, ja hon trånar efter bilden av honom. Han blir hennes ikon. Putin måste varna henne för att komma för nära, han vet hur det kommer att sluta, men hans skarpa blick och kontroll översituationen gör henne än mer intresserad

Men Vladimir Putin är ingen vanlig president, han är intelligent, älskar sitt eget folk och sitt land och han är helt oberoende av andra hänsyn, men bakom den perfekta ytan döljer sig en helt oanad hemlighet: han är djupt kristen. Margot har upptäckt sina egna förlorade begär, som hon ersatt med import av deprimerande andliga surrogat. Hon plågar sig själv i sitt utforskande av det Putin gömmer för omvärlden. Hon stönar och ropar att han kränker hennes gränser, att han vill ta allt hon har, kastar lystna blickar på hennes tidigare erövringar och vägrar henne nya, ja han förnekar kanske hela henne, tycker hon i sitt vilda lystmäte. Han frestar henne vidare i utforskandet av sig själv med nya, provocerande övningar.

Margot lanserar den mjuka stilen för att stilla sin ikons vildaste fantasier, men det ökar bara hans förakt, särskilt som han vet att hon planerar att beröva honom makten och kontrollen. Hon vänder sig till falska profeter och anlitar lönnmördare för att få honom dit hon vill. Putins stora problem blir hans förmåga att hålla sig för hånskrattet.

Men Margot går på och tar till spåkvinnor och besvärjelser från det förflutna, när hennes land hade moral och kraft att yttra sanningen, inte som nu rita hundar i rondeller och sprida lögner utan sans och vett. Hon påstår att det finns många i hela världen som vill lyssna till sådant tal. Jodå, tänker Putin, men inte från en lögnare i krig som håller på att bygga en ny civilisation på fanatism och falsk tro, där den enda byggstenen är hat mot ett land. 

Margots galenskap yttrar sig i en förment vetskap om människors behov. Men den häxkonsten tror inte Putin på, inte heller de rysktalande ukrainarna. Putin ler i mjugg åt denna mjuka makt i vetskap om att ingen har en chans mot det land och folk han byggt vare sig inom kultur, utbildning, vetenskap och numera också ekonomisk livskvalitet. Det enda Margot har visat hittills är ett vilt fäktande med armarna och tungomål samt idiotiska försök till ekonomisk utpressning. Men det hör till bilden av en utrikespolitik med masochistiska drag, för egentligen vill Margot ge sig åt den starkare makten. Men lite ur balans blir Putin, av den anledningen att han ibland inte vet om detta är skämt.

Margot bedyrar att hon inte skvallrar för pappa, att hon är helt självständig, men alla, inte minst Putin, vet att hon diskuterar allt med sina föräldrar, och framför allt med väninnorna. Att Margot skulle ge sig helt hän åt Putin, vilket egentligen är det enda rätta ur samtliga perspektiv och när det gäller landets överlevnad, tror han inte ett ögonblick på. Men han känner hennes behov och spelar på dem. Han tillfredsställer sina egna behov, han njuter av att se hennes förödmjuka sig, väl vetande att just det är hennes njutning.

Putin är väl medveten om Margots konspirationer, baktal och lögnerna, som hon hämtar i familjekretsen och särskilt från pappa. Han ser hennes intriger med andra andliga krafter, mörka och brutala. Om han släpper taget, kommer hon att elda på de onda krafterna i blint raseri, samtidigt som hennes raseri ökar när han kramar åt och binder upp henne. 

Det retar henne allra mest. Putin vet vad han gör och kan göra vad han vill. Hon kan bara njuta och förfäras. Hennes ansträngningar att frigöra sig från påtvingad lust och lustfyllda realiteter får henne att gå bärsärkagång. Det senaste påhittet att koppla bort bankernas datorer ställer till problem - för henne, eftersom Putin köper och hon säljer. Margot kommer också att få problem av annat slag: hon måste köpa vissa tjänster av Putin, men han behöver inte betala för hennes tjänster.

Margot har bara att njuta vidare, där nästa steg är att Margot med vänner måste betala för den senaste orgien. Det blev rejält stökigt och det krävs massor av pengar, varav en hel del kommer att flyta över i Putins ficka. Hans bestämda åsikt är att ingen njutning är gratis. Och han njuter av det.

Putin kommer att bygga en mur av välstånd på lämpliga platser, där den mjuka makten har farit fram. Bakom de murar som nu byggs kommer Margots likar att förbanna sina lustar, vältra sig i misär och förödmjukelse. Masochisternas begär är omättliga, samtidigt som de föraktar sin egen svaghet. På mer än ett sätt älskar de Putins hårdhänta behandling, de skulle vilja ha den, kuva den och sedan bara njuta, njuta, njuta. Men om det lyckades, vilket det aldrig har gjort, vem skulle då ge Margot njutning? Hon tycker ju om hård makt, makt som mjuknar och hänger är inte särskilt upphetsande. Den är ju impotent. 

Putins potens är allmänt omtalad och undersöks regelbundet. Den är på topp i det egna landet vid siffror, som kanske bara de Gaulle skulle ha kunnat mäta sig med. På andra platser är han till och med mera omtyckt än den egne potentaten, han är till och med populärare än pappa i dennes eget hem. En efter en kommer potentaterna att närma sig Putin för att ta del av hemligheterna bakom framgångarna och styrkan. Det ryska ordspråket säger: Styrkan sitter i sanningen. Ingen annanstans, om det var det någon trodde.

Sök

Vinaora Visitors Counter

569873
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
1325
1133
8006
552212
36043
62431
569873
Your IP: 54.80.189.255
2018-05-24 21:31