Translate

Putin möter mördaren

Stalin styrde Sovjetunionen i 30 år, och de aritmetiska övningarna gällande antalet fängslade och döda i läger, utrensningar och hungersnöd pågår fortfarande. Under de senaste 30 åren har Västerlandet, lett av USAs president,

avlivat minst lika många och drivit långt fler på flykt än Stalin satte i läger. Västerlandets Gulag ligger vid den amerikanska gränsen till Mexico, Rinkeby och Lampeduza, och Medelhavets historia och djup äger många likheter med vattnen runt Solovki. I juni är det meningen att Putin skall möta mördaren, även om det enligt min mening, vore det den bästa markeringen och ett rättvist betyg på den västerländska så kallade utrikespolitiken om han ställde in mötet. Men Putin är en nyfiken man, och att möta vår tids stalinister och mördare ser han nog som en intressant och värdig utmaning. Ja, det troliga är väl också att Putin ser sig som ansvarig för den normala världen och har ett ansvar för att den transatlantiska terrororganisationen avvecklas på fredlig väg. Det farliga är ju att inte bara stalinister i västerländsk tappning, utan också vanliga människor, journalister och forskare faktiskt tror på sin hysteri.

Om professorer vid Harvard tror på förgiftningshistorier, cybersagor, valmanipulation i USA och andra länder inifrån Kreml och rysshackade oljeledningar och köttfabriker i USA, och om professorerna tillsammans med presidenten i USA på allvar tror att Putin springer omkring och mördar folk, ja då ligger propagandan på samma nivå som när Stalin mitt i utrensningar, svält och deportationer av tusentals människor lät sina professorer och journalister publicera talet Livet har blivit bättre, livet har blivit muntrare. De som var på väg in i Gulag, hade också försökt påverka de sovjetiska valen 1936, sabotera den industriella utvecklingen och spionerat för främmande makter, och varje gång det avslöjades lyste ordet Mördare! i fetstil mot väggtidningarnas vita yta.

Vladimir Putin är enligt egna ord fullt övertygad om att USA och Västerlandet har beträtt den sovjetiska vägen, där den enda skillnaden är antalet lydrepubliker. Västerlandets invånare har för länge sedan överträtt den gräns där människan väljer att bli ond och att tjäna ondskan. Lögn är det samtal som förs, särskilt för den egna publiken, där Ryssland är ett ständigt irritationsmoment med sin sanning. Ingen annan än Putin kan påpeka för Mördaren att hans land ligger i ruiner med pöbelvälde i ett antal stora städer, 50 miljoner tiggare, häxjakt på oliktänkande och barnkoncentrationsläger i söder. Ingen annan än Putin kan berätta för Macron att hans gummikulor skjuter huvudet av folk, trots att kulorna är demokratiska, eller för Merkel att Ukraina badar i blod som en följd av tysk utrikespolitik. De kallar honom mördare, dels för att de dömer efter sig själva, dels för att de med rätta anser att han tar död på deras ambitioner.

Men vad säger man till en mördare? Ja, som i vilken deckare som helst är det bara att peka på bevisen och få honom eller henne att erkänna. Men Putin har större problem än så, eftersom Västerlandet lever i tron att den ryska ekonomin är svag på grund av sanktioner, inhemskt missnöje och isolerad position i världen. Verkligheten är den omvända, men det hjälper inte mot tro. Mördare har den egenskapen, beskriven i Raskolnikovs tankar och beteende, att de har rätten på sin sida och att de som söker honom för dom agerar mot bättre vetande. Det verkligt besvärliga är när sådana som Raskolnikov får massan med sig. Den amerikanske presidenten och halva befolkningen är helt övertygade om att de senaste 30 årens mördande är rätt och riktigt, den svenske tjänstemannen kommer inte att ställas inför rätta för mord på tusentals äldre och den autistiska tanten kommer inte att dömas för spridande av nazism i Östeuropa. Tvärtom, de kommer att firas för sina bedrifter i hemlandet, för sina antiryska korståg och för sina - mord. 

I andra frågor, där Putin är överlägsen, till exempel miljöskydd, energiteknik, datateknik samt mjuk teknik som yttrandefrihet, pressfrihet och mångfald, kommer samtliga mördare som möter Putin att på hemmaplan kritiseras för eftergivenhet och svaghet och därmed tvingas till svammel och nya lögner om vad som sades på mötet. Därför vill Putin mötas öppet, så att vi alla får höra vad som sägs. Hittills har inte en enda mördare vågat ställa upp, så inte den här gången heller. 

På samma hotell som såg Sovjetunionen förrådas och gå under, och Ryssland befrias från snyltar-och parasitländer, kommer Putin i en helt annan roll att möta vår tids ondska. Den ryska civilisationen står stark som aldrig förr, i mångt och mycket tack vare den amerikanske mördaren, som var pådrivande både i Ukraina, som hans familj plundrat, och i sanktionerna, som inleddes under negerpresidenten, där båda faktorerna har hjälpt Ryssland att inse värdet av North Stream och inhemsk produktionsökning. Men framför allt att vinna insikt i vem som är den verklige mördaren.

 

KLICKA HÄR för en resa i rysk historia och mentalitet! 

Sök