Translate

Tre små negerpojkar

Att idéer kan döda, vet väl alla, inte minst Agatha Christie. Hon skrev världens mest lästa deckare med en omöjlig gåta gömd utan en tanke på att hennes idé eller ord hade någonting med ideologi att göra. Problemet var det viktiga. 100 år senare är

läget annorlunda, och Englands förbundskapten är så fångad i fällan att han släpper fram de sämsta och minst rutinerade i en EM-final, enbart av det skälet att han vill gå till historien som den vita rasismens dödgrävare, om så till priset av den svarta rasismen. Fotbollen sattes på undantag i det avgörande momentet. Men han kunde inte göra annat, för annars hade han blivit anklagad för rasism och för alltid utvisad ur fotbollens högsta sfärer. 

Förbundskaptenens politiska heder stod på spel, han var mån om erkännande, som i vår tid är det enda kriteriet på alla områden. Men när politiken styrs av heder och erkännande, inte av kunskap, har filosoferna förlorat slaget. Efter religionens fall försvann synd och skam, där de senare blev till urvalskriterier i politiken, men i sin motsatta riktning. Folken i Västerlandet leds av pedofiler och andra skamlösa i en maffialiknande organisation med heder som enda riktmärke. Gud ligger på sin dödsbädd och en kvinna vakar över honom. Hon heter Fortuna och står för den egna viljan, egensinnet, som har det allmänna bästa för ögonen, men bara ögonskenligen, för nu är det hennes vilja som skall leda folken. Hennes vapen är de enda som återstår när dygden har fallit, nämligen terror och list. Endast genom att vinna över massan på sin sida kan de nya härskarna skapa sin egen ordning, men massan kan bara utfärda allmänna omdömen om ditt och datt. I allt övrigt måste massan behandlas och behärskas med propaganda, som endast handlar om sken, med diktatorisk avsky för förnuft och sanning.

I bristen på synd och skam skapas propagandistiska förklaringar om att ”det inte var meningen” att döda, som om avsikten var relevant, inte brottet. Någon annan redovisning lämnas inte, särskilt inte sådana som skulle kunna förklara händelsen på rationell grund. Terror och list samarbetar för att förvirra. Därefter kallas förvirringen faktaresistens och konspirationsteori. I samma anda framställs lågintelligenta som genier i kampen mot pandemin, där alla knasiga påståenden och handlingar presenteras som höjden av kompetens. Ironiskt nog är England även här i huvudrollen, eftersom snart 90% av befolkningen är vaccinerad samtidigt som epidemin når nya höjder. Även här handlar politiken om heder, inte om rationalitet. Hederskulturen i etablissemanget tvingar regeringen att sätta sig i hemmakarantän, medan folket dansar och sjunger om Frihetsdagen på gatorna. Om pandemin tar den väg alla fruktar, kommer Västerlandet om ett år att tvingas köpa in ryska vaccin, som är de enda som fungerar.

Fotboll och vaccin, politik och ideologi, allt har tagits över av hederskulturen, i mångt och mycket utan att någon har märkt det. Vägen mot den universella, homogena staten kantas av beundrande skaror, som bara har att välja mellan A eller B, eller rött eller blått, eller någonting annat lika meningslöst, ungefär som i en fotbollsmatch. Men människans natur är inte helt utslagen, det finns verkliga människor som står emot, även om de ibland bara tvingas förneka den universella och homogena staten. Det är Västerlandets problem, att det enda agerande som är möjligt är nihilistisk revolution, ett förnekande utan positivt mål. 

Hos ledare med filosofisk höjd finns ingen plats för beundran eller beröm, och Putin har upprepade gånger hävdat att kärleken är det enda viktiga. Människan kan bara älska det som är hennes eget, beundran och heder hör till yttervärlden, oavsett om det är eget eller inte. Det vill säga att kärleken inte har några kriterier utanför sig själv, medan beundran och heder har det. Därför förlorade England, därför skjuts människor ner. Och snart finns ingen kvar.

 

 KLICKA HÄR för en resa i rysk historia och mentalitet! 

 

 

Sök