Translate

Välj språk

Mest lästa

En resa från Malmö till Moskva

FaceBookTwitterGoogle+

Dockhemmet

Mitt i det ryska frihetskriget med allt elände och hemskheter, kommer det då och då stunder, där jag drabbas av medlidande med det svenska folket. Ryssar i både Ryssland och Ukraina vet vad de slåss för och emot, och de är helt säkra på sin sak, att deras sak är den rätta. Det vet de av

erfarenhet, alla lektioner i livets och överlevnadens konst finns i historien. Det brukar hävdas, särskilt bland västerländska "experter", att ryssar ingenting lärt av historien, att Stalin fortfarande står på Röda torget och höjer sin skugga över paraderna i maj. Det är tvärtom. DU som svensk har inte begripit ett endaste dugg, helt enkelt för att historien presenteras på ett visst sätt, och den har aldrig trängt in i familjer och medvetanden på samma sätt som för ryssar och ukrainare. Ingen svensk stupade, förutom ett par hundra nazister, ingen svensk stad bombades och regeringen såg med sorg och förfäran hur Hitler besegrades. Därefter har ingenting hänt, och nu är det dags för ett nytt försök.

Svenskar, ja alla västerländska folk, låter sig än en gång luras av "experter" på Ryssland, vars enda expertis är att de lärt sig hur svenska folket ska förbli fortsatt okunnigt och lättlett. Den här gången sker det lite annorlunda än på 1930-talet, genom att det som Hitler presenterade som idé och förverkligade som politik nu förnekas, samtidigt som det genomförs. USA finansierade och byggde Nazi-Tyskland, USA byggde upp Nato med nazi-generaler i ledningen. De skulle ha avrättats, men släpptes, eftersom de visste hur en krigsorganisation byggs upp. Mörkret idag har blivit finkultur, civiliserat, baserat på expertkunskap, där syftena framställs som ädla och det uppenbara förnekas. Den som, likt vilken svensk som helst, upprepar experternas utsagor om att Ryssland invaderade Ukraina 2014 eller Georgien 2008, när det i verkligheten var tvärtom, lever i en overklighet utan hopp. Den som förnekar den ukrainska statens fascism och terrorism, blir en nazistisk nickedocka utan eget liv. Det är fantastiskt hur den ukrainska mentaliteten sprids över Europa, hur politiker, experter och till och med militärer, för att inte tala om självmordsekonomer, har börjat resonera som ukrainska nazister från 2014 och tyska nazister på samma fackelmöten under 1930-talet. Du, bäste svensk, har också börjat låta som en nazist i dina skrik om förintelse av allt ryskt, från balett, teater, musik, sport och redan åsynen av en ryss, till exempel på kefirförpackningen, till önskningar om att se det ryska folkets valde och främste representant död å det grymmaste. Du borde skämmas, och din dumhet gör att jag tycker synd om dig. Men bara i svaga stunder.

Experterna, däremot, skall brinna i helvetet, vars postsovjetiska låga de en gång tände i Tjetjenien och sedan Georgien, idag världens fattigaste land med en ekonomi som eldas med ved och vars galne president från 2008, kompis med en svensk utrikesminister, nu sitter i fängelse. Han var bara en nazistisk försökskanin, en docka i en satir över revolutionär demokrati. Tjetjeniens ledare leder däremot idag ett blomstrande land. Ryssar vet, via dokumentärfilmer, spelfilmer och fria diskussioner mellan lärda och kulturella människor, vad som hände, men vilken västerländsk expert som helst, särskilt svenska kvinnliga sådana, av någon anledning, inleder sina rapporter och artiklar med påståendet att Ryssland genomförde terrorattacker mot sig självt och invaderade. Det är dockteater, grotesk och absurd, där den egna utrikespolitiken tjänar att dölja det egna landets etnisk-religiösa motsättningar, skymfen av demokratin, frånvaron av meningsfull politisk opposition, korruption och ekonomisk orättvisa. Den centrala tesen blir att Ryssland inte är annorlunda, ett land som andra, till och med sämre, men här kommer ett mycket viktigt moment: Ryssland ÄR annorlunda, och bär på någonting som vi inte kan förstå. Det tycker jag att du, min landsman, skall veta. Allt som du läser eller hör om Ryssland, skall du förstå tvärtom. Då kommer du närmare sanningen. Du skall nästan läsa allt om Ryssland som en text om ditt eget land. Därefter skall du se dig omkring, och jämföra. 

Inget annat land och inget annat folk skulle efter det som skedde i Ryssland under 1990-talet resa sig igen. Sverige föll 1986 och har sedan dess lydigt följt den nya fascistiska trenden och blivit ett helt dockskåp. Liksom Kina och Indien rest sig under de senaste 70 åren, finns i den ryska civilisationen (Ryssland är inget land) krafter som minns hur det var och vet hur det borde vara, och kraften att återställa jämvikten. Det är det som sker nu i Ryssland, inrikes och utrikes.

Så när experten hävdar att det inte finns någon diskussion i Ryssland om Rysslands skuld till allt elände, skall du begrunda ditt eget öde och ditt eget land, för det är du som hatar ryssar och experten som har placerat denna skuld i Ryssland. Men ryssar - och jag - sprattlar inte med i denna föreställning, eftersom den ryska vägen var och är den rätta. Det finns ingen diskussion i ditt land, idrottsförbund vet att de skall hata ryssar innan regeringen ens hunnit uttala sig. De har det i blodet. Nazister till kultur. Det är för dem, liksom för alla svenskar, den lättaste sak i världen att lägga skuld på andra folk, vilket ju är definitionen av nazism.

Den som för stalinismen på tal, ett kärt ämne bland alla experter, skall veta att Stalin besegrade Hitler, att alla Europas länder slöt upp i fälttåget mot Sovjetunionen och att bara i Syrien har Västerlandet och dess inhyrda knektar mördat fler än antalet döda i Gulag. Idag sitter fler amerikaner i läger än i Gulag. Det är inget "att göra upp med", det är något att vara stolt över. Sovjetunionen hade under Stalin en ekonomisk utveckling, som västerländska ekonomhistoriker gör allt för att dölja, med siffror som inget land någonsin har uppnått, ungefär 14% BNP-ökning per år under 1929-1955. Det är heller inget att göra upp med. Terror? Ukraina är idag ett land i terror, där folket under lång tid har hunsats av samma gamla nazister till Västerlandets hurrarop återigen. Men det kan bara den veta och känna som lärt sig av stalinismens historia. 

Rysslands historia från år 2000 är en otrolig framgång i den viktigaste aspekten av mänskligt liv, nämligen att inte ljuga. Det har alla experter missat. Det är inte för inte som Putin kallar Västerlandet Lögnens imperium. Efter 70 år av lögn, halvlögn och halvsanningar i en västerländsk ideologi, skapad i och för Västerlandet, men som användes för att ockupera Ryssland, precis som fascismen idag ockuperar Ukraina, talar Ryssland idag sanning. Efter ett halvt liv i både Sovjetunionen, Ryssland och Ukraina, blir dagens experter i dockteatern för mig en sorglig föreställning. Den enda skillnaden mot trädockan Pinocchio är att deras näsa inte växer. Å andra sidan växer den ryska näsan. Den räcker redan ända hit. Till dockhemmet.

 KLICKA HÄR för en resa i rysk historia och mentalitet!

 

 

Sök