Translate

Låtsaskriget

Ryssland levererar gas och el till Ukraina och EU. Med hjälp av denna energi kan Ukraina och EU upprätthålla sina ansträngningar att föra krig mot Ryssland. Ukrainare och EUropéer kan ta en dusch, sätta på kaffet, sitta i värmen, starta datorn, gå ut på internet och fortsätta

den makabra show som kallas Kriget i Ukraina. Tack vare denna energi kan EUropéerna skicka tåg och lastbilar med stridsvagnar och raketer till Ukraina för vidare transport mot den ryska gränsen, där Kriget i Ukraina utspelar sig. Ryska soldater och civila dör. Ryssland har mobiliserat 300 000 man till de 100 000 yrkessoldater som redan stridit i ett halvår. Det är ungefär lika många som stupade förra gången Ukraina befriades...

De 400 000 ryssar som strider mot Västerlandet på ukrainsk mark bringar oro och ilska bland miljoner hustrur, mödrar, systrar, svärmödrar, döttrar och andra älskade. En del av dessa kvinnor kommer att drabbas av sorg, men alla frågar sig varför gas och el exporteras till Ukraina och EU. De frågar sig när det riktiga kriget ska börja, det som avslutar den makabra showen. Kriget som får Kiev att slockna och den nazistiska regimen att fly dit den hör hemma tillsammans med andra som gillar nazism och/eller att döda ryssar. För att de är ryssar. De frågar sig varför tågen med stridsvagnar och krigsmaterial inte sprängs i bitar så att Sverige inte kan leverera minor och pansarrobotar, ja de frågar sig varför Ryssland inte bombar Sverige. Om Sverige bombar Ryssland, varför bombar inte Ryssland Sverige, frågar de. Om nu min man, son, bror, svärson ska stupa, ska han stupa i riktigt krig för sitt land, inte i ett låtsaskrig. De förstår inte "planen" att föra krig med handeldvapen med en styrka som inte kan vinna. 

I åtta år har hundratusentals kvinnor i östra och södra Ukraina släpat hemmagjorda vagnar med varm mat, ombyteskläder, medicin och brev från barnen till stridslinjen, väl medvetna om att männen strider för hus och hem på egen mark. För sitt språk och sin kultur. För sin familj, för sina döttrar, hustrur, systrar och svärmödrar. De frågade sig under alla åtta år när Ryssland skulle komma ryssar till undsättning. De frågar sig nu när de ska få chansen att jämna Kiev med marken. 

Överbefälhavaren har ännu inte svarat, och en del av de här kvinnorna har börjat viska om "kärringen i Kreml". De börjar till och med misstänka att alltför många av kärringarna i Kreml och runt Kreml har utsatts för könspåverkansoperationer eller toleranspåverkansoperationer, som kan genomföras tack vare landets energiexport till EUropa. Men det värsta är ändå att männen dör i låtsaskriget. På riktigt. 

 

 

 

 KLICKA HÄR för en resa i rysk historia och mentalitet!

 

Sök