Translate

Välj språk

En resa från Malmö till Moskva

FaceBookTwitterGoogle+

Kvinnodagen

Kvinnodagen firas i Ryssland, tidigare också i Ukraina, på ett sätt som väcker avsky i Västerlandet. Kvinnorna överöses med blommor och presenter, och de flesta av dem framställs som bättre än vad de är. Media fylls av kvinnohistorier, Medvedev

skålar för det matriarkat som komma skall enligt konstprofessorn vid Pusjkin-museet, och Putin bjuder in alla mödrar till framstående barn till Kreml varvid han också talar varma ord till dem mödrar vars barn stupat för fosterlandet. Putin inledde sin karriär som president med att åka till Ivanovo, textilindustrins huvudstad i Ryssland i drygt 200 år, där det finns så många ogifta kvinnor att till och med en svensk gifter sig inom en vecka.  Putin tackar landets kvinnor för alla födda barn och lovar att staten ska fortsätta programmet med en årslön skattefritt för det andra barnet. Det har lett till att landets befolkning ökar, det enda kristna och moderna landet med denna egenskap, samtidigt som han tackar alla kvinnliga företagsledare, där Ryssland har flest i världen, liksom när det gäller företagsägare. Sverige har här inte en chans i jämställdhet, dagens kvinna föder varken barn eller företagsidéer i jämlikhetens förlovade rike. Det senare enligt propagandan, alltså. Den är som vanligt falsk.

Lokaltidningen i Malmö firar kvinnodagen med reportage från en illa besökt demonstration, anordnad av vänsterextrema feminister och bevakad av flicksnärtor som i en orgie av amatörism, där texterna är nerlusade med stavfel, skriver barnsliga texter, som endast mamma och pappa kan yvas över där de sitter och vakar i redaktionen. Det blir till en total förödmjukelse av både kvinnor och journalister, ett tecken på den nepotism och infantilism som genomsyrar samhället. 

Ett annat exempel på skillnaden i mentalitet är när den svenske statsministern på kvinnodagen, denna vårfest med kvinnliga förtecken, dristar sig till att tala om dem barn som dör vid födseln. Han och den ständiga parhästen Margot talar om att fler barnmorskor måste utbildas. Som om det var deras fel. Som om det skulle hjälpa mot amatörism och infantilism i sjukhusledningarna. Att tala om döda barn på kvinnodagen är ett makabert sätt att visa kvinnan sin aktning. Till och med Putin hade blivit avsatt, om han gjort en sådan groda. Det kan ju vara ett tips till Margot, som ju uppenbarligen strävar efter regimskifte i Ryssland. Hon stödjer ju aktivt den proamerikanska politik som leder till att barn dör i östra Ukraina. Men jag tror att Putin föredrar barn som föds. Och kvinnor som föder. Med vapen i hand. På steppen i södra Ryssland.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sök